Странни, забавни и понякога фатални - но истински случки!

7349
Странни, забавни и понякога фатални - но истински случки!
Снимка: iStock

1. Адолф Сакс – изобретателят на саксофона. Адолф, едно от 11-те деца на белгийците Шарл и Мари Сакс, през цялото си детство попадал в някакви инциденти. Не е ясно как изобщо оцелял до зряла възраст. На 3-годишна възраст паднал от третия етаж на каменния паваж. Случайно изпил чаша оцет. Глътнал голяма шевна игла. Получил изгаряния и наранявания в работилницата на баща си, когато там се взривило буре с барут. Както си вървял по улицата, върху главата му паднала керемида. Самият той паднал в река и без малко не се удавил.

После същото това дете, което някаква сила така се стараела да убие, но все пак не успяла, пораснало, изобретило саксофона – и получило Ордена на Почетния легион.

Няма да повярвате какво направи мъж, ремонтирал цяла баня, но не му платили (ВИДЕО)

Жена от Колорадо Спрингс разказа пред сайта KRDO, че изпълнителят, който тя е наела, за да ремонтира банята ѝ, се е върнал в дома ѝ, за...

Маратонът на Олимпийските игри - 1904 г. в Сейнт Луис. Бегачът, който финиширал на този маратон, измамил всички – изминал с кола през по-голямата част от маратона. Вторият бегач бил толкова тъпкан с коняк и отрова за мишки (в качеството на допинг!), че не могъл сам да пресече финалната линия, а треньорите му просто го вдигнали и пренесли.

Измамата на първия финалист била разкрита и златото получил бегачът с отровата за мишки. Четвърти бил кубински пощальон, който събрал пари, като тичал из страната си. Сетне дошъл в Ню Орлиънс и пропилял всичките пари в казиното. Този пощальон щял да заеме първото място, ако не решил да подремне един час отстрани на трасето - след като изял куп гнили ябълки, които намерил там.

На 9-о и 12-о място се озовали студенти от Южна Африка. Никой не ги бил изпратил на Олимпиадата – те случайно се озовали в града, намерили събитието за забавно и решили да участват. Разярени кучета преследвали заелия 9-о място около километър, затова той се откъснал от приятеля си и увеличил скоростта.

Черешката на тортата обаче поставила руската делегация: тя пристигнала с 1 седмица закъснение, защото все още използвала Юлианския календар.

Шокираща случка: Мъж пътува 8 часа в самолет абсолютно сам (ВИДЕО)

Английският студент Кай Форсайт преживява изключително интересна ситуация наскоро. Кай е от Дърби, Великобритания, но учи в колеж в Ка...

Шпионска операция „Акустична котка“. През 1960-те специалисти-дресьори на ЦРУ имплантирали специално устройство в котка и я обучили дълго време да седи неподвижно до хора. Предполагало се така ЦРУ да подслушва частните разговори на чуждестранни дипломати и други официални лица. При официалното пробно стартиране на проекта котката била пусната, тя излязла на улицата - и веднага била прегазена от такси.

Хирургическа операция с 300% смъртност. Хирургът Джоузеф Листър извършил демонстрационна операция пред публика в 1851 г. - която причинила 300% смъртност. Той ампутирал крака на пациент, но случайно отрязал пръстите на един от своите асистенти. И асистентът, и пациентът по-късно починали от гангрена. А един от зрителите на този хирургически спектакъл умрял от страх.

Космическа конкуренция. През 1960-те години американците похарчили 1 милион долара, за да създадат космическа химикалка. Проблемът бил, че в условията на липса на гравитация мастилото в пълнителя не се стича надолу към сачмичката – и обикновената химикалка не пише. Експериментът успял, космическата химикалка била създадена.

На руснаците обаче хич не им се давали 1 милион долара, затова намерили соломоново решение: раздали на своите космонавти моливи.

Нещо изключително странно се случва в Черно море (ВИДЕО)

Водите на Черно море край курорта Евпатория, намиращ се на остров Крим, са придобили необичаен жълт цвят. Местен жител публикува шокир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com