Суха и изтощена коса след плаж? Ето как да я предпазите

5367
Суха и изтощена коса след плаж? Ето как да я предпазите
Снимка: iStock

Летният сезон носи със себе си шоколадов тен, море и почивка, но за косата ни това представлява огромно предизвикателство. Слънцето и UV-лъчите увреждат кутикулите на косъма и предизвикват накъсване на краищата. Хлорът в басейните е също главна причина за химично увреждане, засягайки и скалпа. За щастие има начини, по които можем да я предпазим по време на заслужената ни лятна почивка Ето кои са те:

1. Използвайте спрей с UV защита.

На пазара има много и различни варианти, които вършат чудесна работа. Изберете марка, която харесвате и използвате, има бюджетни и по-скъпи опции. Както нанасяме слънцезащита по лицето, така е важно и по косата.

2. Покрийте главата си.

Това е чудесна възможност да добавите нов аксесоар, като шал или шапка, като така ще предпазите косата си и в същото време ще изглеждате стилно.

3. Маски с топли масла.

Гладък и красив тен без вреда: Как да се печете на слънце?

За да може лятното слънце да придаде красив тен на кожата и да не навреди, трябва да можете да правите слънчевите бани правилно. Лятот...

Веднъж в седмицата преди да измиете косата си, нанесете масло в корените (рициново или жожоба) и по дължините (зехтин или кокосово масло) и след 30 мин измийте както обикновено. Това се бори с изсушаването и подхранва косъма в дълбочина.

4. Намалете миенето на косата.

Лятото косата се изсушава от слънцето и топлината и прекомерното миене води до допълнително вреда, тъй като се измиват естествените масла на скалпа. Опитайте се да добавите ден или два към обикновената ви рутина и ще видите резултати още първите седмици.

5. По-често подстригване .

През лятото косата расте значително по-бързо и това няма да повлияе значително на дължината. Ще ви помогне да се предпазите от нацъфтели краища, накъсвания и косата видимо ще изглежда по-здрава.

Как да актуализирате вашата рутинна грижа за кожата за лятото

Между слънцето, хлора и климатиците, кожата ви има нужда от своите грижи през по-топлите месеци. Да седите до басейна, да се наслаждав...

6. Хидратация.

Въпреки че това е основно правило целогодишно, през лятото е особено важно да пием много вода. Има значително много ползи за косата, кожата и тялото като цяло. За да е здрава косата, увеличете приема на вода през топлите месеци.

8. Щадящи прически.

Това е може би любимият ни начин да предпазим краищата на косата си от накъсване. Изпробвайте различни плитки, опашки или кок, но е важно да не бъдат стегнати. Нашият съвет тук е да замените обикновените ластици със скрънчита или шноли, за да предотвратите излишното триене.

7. Дълбоко хидратиращи терапии.

Колко слънце е полезно за детето ви и кой слънцезащитен фактор трябва да използвате за тях? Ето какво заяви експерт

Лятото и слънцето сгряват и тялото, и душата. И бихме искали и децата ни да му се порадват, но именно това е моментът да се каже: бъдет...

Смяната на сезоните изисква козметика съобразена със сезона. Използването на едни и същи продукти целогодишно е грешка, която много от нас допускаме. През лятото е хубаво да преминем на "лятна серия" продукти за коса или поне да заменим балсама за коса с маска от същата серия.

9. Избягвайте топлинна обработка.

В това число влизат всички сешоари, преси и маши за коса, защото допълнително изтощават косата през лятото. През топлите месеци косата изсъхва бързо и позволява избягването на сешоар. Ако все пак не можете да ги изключите изцяло, намалете възможно най-много употребата им и използвайте топлинна защита.

10. Грижа след боя.

Боядисването и изсветляването на косата е противопоказно през лятото, защото в комбинация със слънцето и хлора в басейна увеличава вредите върху косата. Също възможен страничен ефект е химична реакция, водеща до нежелани промени в цвета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com