Супер полезни неща, които може да направите със сол

1308
Супер полезни неща, които може да направите със сол
Снимка: iStock

Понякога малките неща в нашата кухня не са никак безполезни, като например солта. Голяма част от диетолозите ни уверяват, че приемът на сол трябва да бъде значително ограничен и някъде напълно изключен от вашата диета. Добре, но тогава какво да правим с останалата сол? Нека видим супер полени неща, които може да направите със сол.

Нещата, които може да направите със солта

- Солта е много добра за грижа за кожата – особено ако я натриете върху сухи зони преди да измиете ръцете си с гъба или сапун (така ще се отървете от мръсотията по ръцете си, без да дразните кожата си).

- Също така, когато готвите храна, добавянето на малко сол към водата намалява времето за приготвяне с около 30%.

- Солта е чудесна за грижа за косата – особено ако миете косата си с морска сол! Солта влияе положително върху косата, стимулира растежа, намалява цъфтящите краища и прави косата по-мека и блестяща.

- Можете да почистите мед и месинг със сол – Смесват се равни части сол, брашно и оцет. Тази паста е чудесна за премахване на петна от медни прибори и предмети, като могат отново да заблестят.

- Солта може да премахва следи от вода и петна от дървена повърхност - Направете паста, като смесите 1 чаена лъжица сол с малко вода, втривайки я в замърсената област. Можете също да използвате тази смес за полиране на мебели, за да върнете техния блясък.

Коя сол е най-полезна?

- Солта помага за премахване на миризмата на чесън от ръцете – Смесва се с лимоновия сок и съдържанието се втрива в кожата. Да не се прилага върху рани!

- Солта  ще ви помогне да постигнете по-бяла усмивка – Просто смесете равни части сол и сода за хляб и да измиете зъбите си с тази смес. Не е препоръчително за ежедневна употреба!

- Отървете се от досадната миризма на обувки само с 2 супени лъжици сол  - Солта ефективно премахва влагата, която е основната причина за миризмата. Оставете я в обувките си за известно време и миризмата ще изчезне.

- Солта е най-евтиният начин за прогонване на мравките - Поръсете я в зоните, където обичат да се събират мравки. Проблема ще бъде бързо решен!

- Добавете една чаена лъжичка сол към водата, когато варите яйцата и яйцата ще се сварят бързо - Този метод прави беленето на яйцата много по-лесно.

Поставете сол в ъглите на стаята и разберете какво ще се случи

- Измийте зеленолистните зеленчуци и билките в умерено солена вода. Извършването на това първо изплакване ще почисти зеленчуците от мръсотия.

- За да премахнете петна от кръв, поръсете сол върху засегнатата област и след това измийте мястото с топла сапунена вода.

- Ако искате да запазите пресни ябълки, круши или картофи, които вече са нарязани, поставете ги в купа със студена солена вода.

- Като добавите малко сол към водата във вазата, цветята ще останат свежи по-дълго.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com