Суперсила във всеки от нас: 5 съвета, които ще увеличат продуктивността ви

3753
Суперсила във всеки от нас: 5 съвета, които ще увеличат продуктивността ви
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас иска да има време да прави колкото се може повече, но в същото време да отделя толкова време, колкото обикновено, или дори по-малко. Експерти в областта на биоенергията споделиха как можете да увеличите производителността си в пъти.

Възможно е да не работите в правилния момент. В различно време скоростта на обработка и запомняне на информация е различна, така че трябва да изберете правилното време за продуктивна работа.

1.  Подредете работното си място

Това е много важно, особено ако дейността ви е от интелектуален характер. Редът на работното място рационализира енергийните потоци. Опитайте се да не оставяте различни боклуци, храна, ненужни неща на масата. 

Това важи и за реда в компютъра. Хаосът на работния плот действа негативно на способността за бързо мислене и вземане на ефективни решения.

Убийствени трикове за повишаване на вашата професионална продуктивност

2.  Работете на светло

Това се отнася не само за тези, които седят с часове на компютъра, но и за работещите в абсолютно всяка област. Ако е възможно, трябва да включите максимално изкуственото осветление, когато няма слънце, правете това винаги. Факт е, че в присъствието на светлина човек става по-малко склонен към сънливост. Когато човек работи на светло, той е буден и активен.

Когато светлината е ярка, ние, напротив, ставаме по-продуктивни, така че не пренебрегвайте този важен факт.

3.  Слушайте музика

Факт е, че когато слушаме спокойна и приятна музика, тя не ни отпуска, а напротив, кара двете полукълба на мозъка да работят по-добре, по-бързо.

Много е важно да запомните, че музиката не трябва да ви разсейва, а по-скоро да ви потопи в атмосферата на работа. Единственото изключение е, когато работите с много физическа сила.

Изберете музика без думи, със спокоен ритъм или изобщо без него (например жанр Ambient). Също така важно условие е липсата на голям обем. Не е нужно музиката да отнема цялото ви внимание. Тя трябва да свири сякаш от разстояние - тихо, без да нарушава мисловния процес.

Обядът с колегите повишава продуктивността на работата

4.  Свеж въздух

Това е много, много важен фактор за повишаване на производителността. Кислородът е необходим за нормалното функциониране на мозъка и чакрите. Когато изпитваме липсата му, това се отразява изключително негативно на бързината на вземане на решения и настроението.

Отваряйте прозорците възможно най-често, за да влезе чист въздух и се опитайте да правите пет минути разходка навън на всеки час. Ако това не е възможно и отворените прозорци не са достатъчни, за да обогатят въздуха с кислород, използвайте растения. Колкото повече растения има в работната среда, толкова по-подходяща е тази среда за интелектуална или физическа дейност.

5.  Поддържайте идеалната температура на въздуха

По възможност се старайте да работите в температурен диапазон от 22 до 24 градуса. Най-комфортната температура е 22 градуса, но понякога е много трудно да се достигне, особено при големи горещини. Когато навън е по-студено, можете просто да отворите прозореца, но при големи горещини ще трябва да използвате климатика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 8 май /валутен калкулатор/

Древни турски гадания, които ще ви предскажат съдбата ви

4 признака на дъщеря, която никога не е била обичана от родителите си

7 ефективни стратегии за договаряне на по-висока заплата

12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com