Съвети при избор на пердета

6570
Съвети при избор на пердета
Снимка: iStock

Пердетата играят основна роля в нашите интериорни пространства и често придават последния щрих на нашата декорация. В зависимост от вида на завесата, размера, материята и цвета, който търсите, за да украсите прозорците на вашата стая или хол, тук ще намерите всички наши съвети, за да изберете най-добрия вариант.

Различните видове пердета

- полузатъмняващи 

6 лесни трика за избелване на тюлените пердета

Снежнобелите завеси създават уникална атмосфера на комфорт у дома, но имат един очевиден недостатък - бързо се покриват с прах, пожълтя...

За да добавите декоративен щрих към стаята си, полузатъмнената завеса е идеална. Тъканта и позволява светлината да преминава леко през прозорците. Освен това те са идеални да ви предпазят от слънчевите лъчи. В зависимост от вкусовете на всеки човек, бял тон, с някои ярки щампи или геометрични фигури, би бил удобен за инсталиране в хола или в спалнята. От своя страна, завесата в синьо-син цвят е много успешна от няколко години, благодарение на завръщането на тенденцията на арт деко.

- затъмняващи 

За удоволствието на тези, които обичат да спят без присъствието на никаква светлина, затъмняващите пердета са идеалния избор. Но кой казва, че платът за затъмняване е синоним на черна завеса? В сиво, бяло или анасоново зелено, всички цветове са възможни! Дебелината на тъканта и изплитането на черни нишки в центъра на завесата позволяват на слънчевите лъчи да се филтрират. Помислете и за ширината на завесата: тя трябва да бъде достатъчна, за да блоцкира напълно светлината във всеки край на вашите прозорци.

- изолационни 

Термичните или изолационните пердета са прекрасни за защита на вашия интериор през зимния сезон. Също така е добре да поддържате пространствата си хладни през лятото. Тези пердета също така имат висока степен на звукоизолация, така че са доста удобни, ако живеете в голям град и на оживено място. Завесите от този тип са снабдени с поларена подплата или акрилно покритие, които са много ефективни при справяне със студа. 

С този трик ще забравите за гладенето на пердетата

Всяка домакиня знае колко време отнема гладенето на пердетата след пране. Този трудоемък процес може да отнеме повече от час, така че ...

- мрежести 

Леки и дискретни, мрежовата завеса е много тънка материя с прозрачност, специално проектирана да предпазва къщата ви отвън, пропускайки максимално светлина. Имайте предвид, че колкото по-светъл е тонът на вашата мрежеста завеса, толкова повече светлина ще влезе във вашия интериор. Много добър съвет е да използвате бели или с цвят на слонова кост завеси във вашите пространства, ако им липсва светлина.

Изберете вашите пердета според типа стая

Пердетата се монтират основно в спалнята и хола. В зависимост от вашето местоположение, трябва да изберете правилния нюанс въз основа на типа тъкан. В една спалня например, основният критерий е да се блокира светлината. В този случай най-добре е да изберете чифт плътни, затъмняващи или полузатъмняващи пердета. 

В хола всичко зависи от сезона. В студена зона изолационното или термично перде може да бъде много практична през зимата. Вместо това лека памучна завеса е много полезна през пролетта. Ако прозорецът на хола ви комуникира директно към улицата или къщата на съседите, двойното перде има предимството да скрие всичко в зависимост от времето на деня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com