Съвременният свят се движи към самотно съществуване

22739
Съвременният свят се движи към самотно съществуване
Снимка: Thinkstock/Guliver

Психолози, изследващи социалната и икономическата ситуация в света, разказват, че съвременният свят в условията на сегашното му развитие се движи към самотно съществуване.

Основна причина за тази тенденция е поведението на съвременните хора, които в последно време все по-малко се нуждаят от партньор и подкрепа от страна на противоположния пол, разказва руският психолог Екатерина Александровска.

Как да си гарантирате самотата

Някои хора, страхувайки се от трудностите, които могат да възникнат в отношенията, несъзнателно прилагат определени стратегии, които им...

"Струва ми се, че съвременният свят се движи към самотно съществуване. Хората по различни причини все по-малко се нуждаят един от друг. Това се дължи и на икономически причини – жените са започнали да печелят повече и по-малко да се нуждаят от защита и материална подкрепа.

По редица причини хората стават все по-малко емоционални, сексът престава да бъде необходимост, работата все по-често не зависи от социума и общуването.

Светът се потапя в интернет. Много потребности се решават чрез интернет или неживи обекти. Децата, ако жените се решат да ги родят, не е задължително да се появят на бял сват заедно с партньор.

Запознанствата стават все по-трудни, липсата на партньор и деца вече не се разглежда като патология в обществото. Появи се нова форма на сексуалност – асексуалност.

Самотата вреди на хромозомите

Папагалите жако за сетен път потвърдиха, че социалният стрес се отразява зле на състоянието на хромозомите. Ако тези доста общителни пт...

Струва ми се, че хората все по-сложно се разбират помежду си и изграждат взаимоотношения. Всичко това води до съществени изменения в отношенията между половете", отбелязва Александровска.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com