Тайната на японките за красива кожа

19306
Тайната на японките за красива кожа
Снимка: iStock

Красотата на японските жени е известна със своята голяма деликатност и елегантен и неостаряващ външен вид. Кожата им е бяла и безупречна и почти нямат бръчки с напредване на възрастта.

Поради своята култура, те са наясно от малки да се грижат много за кожата си и това е тяхната истинска тайна за красота, за да запазят този завиден външен вид. Тази тайна на японските жени може да се обобщи в пълна защита срещу слънцето, ежедневно почистване и диета, богата на антиоксиданти.

Без слънце върху кожата

Тайните за красота на японските жени

Удивително е как японските жени успяват да поддържат свежа кожа, перфектна фигура и жизнена, лъскава коса и така до дълбока старост. К...

Първото правило... Излагането на слънце без адекватна защита е основният фактор за преждевременното стареене на кожата. Японските жени винаги носят цялото си тяло добре защитено и е обичайно да ги виждате с шапки и чадъри, за да избегнат слънчевите лъчи върху лицата си.

Лъчите генерират свободни радикали, които ускоряват фотостареенето на кожата, причиняват петна и карат кожата да губи колаген и твърдост, което води до този твърд вид и по-изразени бръчки с течение на времето. 

Няма извинение да не използвате добър  слънцезащитен крем. На пазара има много видове, за да изберете този, който най-добре подхожда на вашата кожа. 

Двойно почистване на лицето ежедневно

Наличието на добре почистена и хидратирана кожа е от съществено значение, за да изглеждате добре и да имате гладка, здрава и млада кожа. Японските жени са много дисциплинирани и инвестират много време в извършването на този процес и това е част от ежедневния им ритуал. Те обикновено отделят около 30 минути всяка вечер за своите процедури за лице.

Тайната - защо японките изглеждат толкова млади

Струва ни се, жителките на Страната на изгряващото слънце имат рецепта за вечна младост. Научни изследвания доказват, че процесът на ст...

Първо извършват почистване за премахване на замърсяванията от кожата на лицето и премахване на следи от пот, грим, замърсявания... Второто почистване има за цел да премахне мъртвата кожа. Може да се направи с домашен лек, който не уврежда кожата, като смес от оризова вода, едра сол, бадемово масло и сушена лавандула. С тази смес си направете ексфолиращ масаж. След това се изплакнете обилно с топла вода. С тази рутина успяваме да премахнем мъртвата кожа и да активираме кръвообращението на лицето.

Значението на добрата диета

Храненето на основата на антиоксиданти помага за предотвратяване на стареенето. Основата на диетата им е оризът, храна, богата на витамин В, инозитол и линолова киселина, която помага за забавяне на стареенето, подхранва и овлажнява кожата и помага за нейното регенериране, тъй като антиоксидантите подпомагат производството на колаген. Оризът също е много популярен в средиземноморската диета и имаме много рецепти за приготвяне.

Като допълнение - соя!

Соята е продукт, пълен с ползи и също е храна, широко консумирана в азиатската култура и страхотен съюзник срещу ефектите на времето върху кожата, тъй като я подхранва и улеснява регенерацията на клетките. Водораслите и рибата също са част от редовната им диета и са с високо съдържание на витамин С, бета-каротин и омега 3 мастни киселини, които участват в образуването на колаген

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?
Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Най-добрият приятел на човека – кучето – ни носи много радост, забавни моменти и ни дарява с любовта си, но е и отговорност, и ангажимент...