Тайната на японската младост: 5 прости навика, които трябва да придобиете

29233
Тайната на японската младост: 5 прости навика, които трябва да придобиете
Снимка: iStock/Guliver

Япония впечатлява не само с модерните си технологии, архитектура и национална кухня, но и с красотата на местните жени. Каква е тайната на "вечната младост" на японските жени? И какви навици ще помогнат на всяко момиче да изглежда по същия начин години наред?

Нискокалорично меню

Японските жени са в състояние да ядат много, но не наддават на килограми. Тайната се крие в менюто: бобови растения, зеленчуци, плодове, риба и морски дарове често са на трапезата им. Основното ястие се състои от 30% риба или месо, а останалото са ориз и зеленчуци, споделят запознати.

Масаж на лице

Много японки редовно си правят асахи масажи – те вярват, че това е един от ключовите ритуали, които предотвратяват стареенето на лицето. Например, техниката на Юкуко Танака в момента е много популярна в света.

UV защита

Повечето жени в Япония не излизат на слънце дори през зимата без да си сложат добър слънцезащитен крем. Това им позволява да избегнат фотостареенето.

Правилно нанасяне на козметика

Японски правила за здравословно хранене

Има японско правило да останете стройни за цял живот. Това е древен трик, който се използва от поколения и според създателите му е мног...

Японските жени предпочитат многоетапна грижа и знаят колко е важно правилното нанасяне на козметиката. Те първо размазват всяко средство върху дланите и след това го „втриват“ в кожата с леки потупващи движения. Тази техника помага да се увеличи притока на кръв към лицето, както и да се увеличи ефективността на грижата.

Термални бани

Къпането в термални извори ви позволява да активирате защитните сили на организма и подобрява регенерацията на кожата. Между другото, в Япония има 27 хиляди естествени термални извори (онсен). В същото време, у дома много японки поддържат красотата си с помощта на горещи вани с морска сол и ароматни масла.

Япония се счита за страната с най-висока продължителност на живота. Японците ядат по-малко червено месо и повече риба на растителна основа. Те също пият предимно зелен чай без захар.

Въпреки това, не само храната влияе върху дълголетието на японците. Има и други ключови фактори .

5-те тайни за богатството на японците

Неслучайно японците са считани за една от най-богатите и успешни нации. Просперитетът им се дължи на тяхното специално отношение към па...

Себереализация, намиране на цел в живота

"ikigai" е японският еквивалент на "радостта от живота". Тази древна философия учи, че човек трябва да търси радост и цел в живота, а не просто да съществува. В този случай целта трябва да бъде дефиниране на лична мисия.

Пеша, не с кола

Средностатистическият японец обича да бъде активен, да ходи, да се изкачва по стълби, да кляка. Вместо с кола, той предпочита да отиде на работа пеша или да вземе влака. Освен това, вместо да седят на столове и дивани, те често просто седят на пода.

Бавно хранене

Тайните на японското дълголетие

Японците имат философия за живота си, която следват. За тях той е безценен дар, който не бива да бъде пропиляван или изместван от стран...

В Япония семействата се хранят заедно седнали на пода с помощта на клечки, което значително забавя процеса на хранене.

Няма пълно насищане

Японската практика на "Хара Хачи Бу" включва определен метод на хранене. Състои се във факта, че трябва да ядете, докато човек не е сит на 80%.

Чести чаени партита

Известно е, че чаят е богат на антиоксиданти, които засилват имунната система, помагат в борбата с рака, подпомагат храносмилането, повишават нивата на енергия и регулират кръвното налягане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com