Тайните, които трябва да запазите само за себе си

3943
Тайните, които трябва да запазите само за себе си
Снимка: iStock/Guliver

Голяма част от нас имат навика да разкриват душата си пред всеки. Но това е голяма грешка, тъй като не всички около вас имат добри намерения. Научете кои са 7-те тайни за личния ви живот, които не бива да споделяте с никого.

1. Неприятни емоции от контакта с определени хора

Всеки пази негативни спомени от отношенията си с определени хора. Важно е да можете да се освободите от тези чувства. Отрицателното само ще отнеме силата, както вашата, така и тази на вашия слушател. Човек по-скоро би предпочел да изслуша гледната точка на позитивния събеседник, отколкото оплакванията за напълно непознати за него хора, които споделят негативни истории.

Избавете се от всичко, което ви потиска и дърпа надолу. Фокусирайте се върху настоящето и ще забележите, че все повече хора искат да общуват с вас.

2. Материални придобивки и най-вече тяхната цена

Всеки знае, че стойността на вещта невинаги е равна на нейната цена. И все пак понякога е трудно да устоиш и да не се похвалиш с новата си кола или със скъпия си телефон. По този начин единствено можете да създадете впечатление за надменен човек, който се интересува единствено от материалните аспекти. "Скромността краси човек" - не забравяйте това. 

3. Планове и намерения за бъдещето

С тези 5 психологически трика ще спечелите всеки мъж

Разбира се, всяка връзка започва с искрица на интерес, но колко дълбоко някой се влюбва във вас често е резултат от усилията, които и д...

Постигането на целите е много по-вероятно да стане реалност, ако не ги разкривате предварително пред никого. След като ги споделите с другите, вие вече няма да имате желание да работите толкова усилено за реализацията им. Но ако запазите плановете си в тайна, имате по-висок шанс да ги превърнете в реалност.

4. Размера на заплатата и спестяванията ви в банката

Единствено банковите служители трябва да знаят истината за вашите доходи. Едва ли най-добрата тема за разговор са парите, тъй като никога не може да сте наясно какво е финансовото състояние на вашия събеседник в момента. В неговите очи може да изглеждате като човек, който иска да покаже превъзходство, дори и ако вие самите нямате такива намерения. Парите са в състояние да нанесат необратими щети в отношенията ви с другите. 

5. Благородните дела, които вършите

Вероятно сте запознати с максимата, че вършенето на добрини прочиства кармата. Да, това наистина е вярно. Но ако започнете да парадирате с добрините си, ситуацията ще придобие неочакван обрат. Ако направите дарение, акцентирайте върху хората, на които сте помогнали, а не върху постъпката си.

Никога НЕ правете тези 20 неща във връзката си

Психолозите са съставили списък от 20 неща, които никога не бива да правите в една връзка. Щастието ви е важно, затова научете какво да...

6. Източници на просветление

За всеки човек просветлението идва от различни източници. За някои това е религията или спорта, а други намират смисъл в медитацията. Каквото и да ви дава сили, никога не налагайте избора си на другите.

7. Семейни драми и проблеми

Не споделяйте проблемите си с околните. Никога не може да сте сигурни, че те ще запазят тайната ви. Това, че вие сте дискретни и не коментирате споделеното от тях, не означава, че те ще ви отвърнат по същия начин. Изпитваме задоволство от мисълта, че другите се интересуват от всеки аспект от личния ни живот. Но всъщност това не е така. Част от преживяванията в живота ви трябва да запазите само за себе си или да ги споделите с много тесен кръг от хора. 

Ако все пак сте допуснали грешката да споделите прекалено лична информация с другите и вече съжалявате за това, не се самообвинявайте, а помислете какво трябва да направите, за да не изпаднете отново в подобна ситуация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com