Тайните на Клеопатра за красота

15153
Тайните на Клеопатра за красота
Снимка: Getty Images/Guliver

Клеопатра е една от най-легендарните жени, живели някога. Символ на женска красота и фатално привличане, тя е била любима на мъже като Цезар и Марк Антоний, вдъхновявала е Шекспир и редица холивудски режисьори.

Освен историята ѝ, обект на изследване от учените са нейните тайни за красива кожа и коса, които дамите ползват и днес. Ето някои от най-популярните:

Достъпните хитрини за красота на…. Дженифър Лопес

Тя е на 52 и сякаш с всяка следваща година става по-красива. Годините и по нищо не и личат – лицето и грее, а формите и събуждат ...

1. Мед и мляко във ваната -  Клеопатра се къпела във вана с магарешко мляко и мед, които правят кожата на тялото по-мека и ароматна. Много хотели по света и днес предлагат банята на Клеопатра, която може да се направи и в домашни условия. Разбира се, днес не пълним цялата вана с мляко, достатъчно е да поставим 1-2 л мляко и чаша мед.

2. Морска сол и сметана - Преди баня, слугите на Клеопатра са обтривали тялото ѝ със смес от морска сол от Мъртво море и сметана.

3. Маска от хума - Любимата маска на Клеопатра се приготвя лесно и днес: 2 лъжици хума се смесват с мед и сока от един лимон. Хумата е богата на минерали и микроелементи и чудесно почиства кожата от токсини и мъртви клетки. Изглажда мимическите бръчици, тонизира и овлажнява. Сместа се оставя на лицето около 20 минути и се измива с топла, а после и със студена вода, за да се стегнат порите. Маската има и избелващо действие. Митичната царица е миела лицето си по няколко пъти на ден, като винаги го е изплаквала с розова вода или ябълков оцет.

4. Мека и лъскава коса - Косата на Клеопатра дължи красотата и свежестта си изцяло на природни продукти: зехтин, рициново масло и малко бадемово масло. Достатъчно е да затоплите маслата на водна баня и да ги поставите в косата с леки масажни движения. След около половин час измийте както обикновено.

Съветите на София Лорен за стройна фигура

Макар и вече на 85 години, София Лорен продължава да буди възхищение с енергията и красотата си. Актрисата не крие правилата, които спа...

5. Като естествен лак за нокти, кралицата е използвала естествена къна, с които ноктите се боядисват в червеникаво-кафяви цветове. Със същата къна е боядисвала и косата си, която е смесвала с плодовете на хвойна.

6. Смята се, че Клеопатра е първата жена в света, изобретила първообраза на днешната кола маска. Тя е премахвала косъмчетата по тялото си със смес от захар, вода и лимонов сок.

7. Домашен сапун е приготвяла от овесено брашно, сухо мляко и нишесте и малко олио. Сместа се разбърква и изсипва в памучна кърпа, която се връзва на възел. Тази смес се ползва както за почистване, така и за масаж. Нишестето стяга порите, овесеното брашно премахва мъртвите клетки, млякото прави кожата мека и бяла. 

8. Любимите аромати на Клеопатра - етеричните масла от роза, жасмин, кипарис и смирна. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището
Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Някои думи могат да разгневят починалите и да ви изпратят неприятности и проблеми. Гробището е свещено място, на чиято територия трябва да се спазват...