Термити изядоха съкровището на фермер

7526
Термити изядоха съкровището на фермер

Мнозина се страхуват да доверяват спестяванията си на банките и проявяват изобретателност, като ги крият у дома си в буркани, дюшеци и където още им роди фантазията.

60-годишният китайски фермер Ци Шанли е установил на собствен гръб, че и съхраняването на парите вкъщи също не е безопасно.

Откриха събирано 100 години монетно съкровище под столичния площад "Света Неделя"

2976 сребърни монети от I - II век, укрити в гърне с капак, намериха археолозите под столичния площад "Света Неделя". Това е най-голяма...

Термити изяли спестяванията на мъжа, които той скрил под дъска в ъгъла на своята спалня. В резултат пенсионерът се лишил от 20 000 юана (около 3000 долара), съобщава Asia One.

Жителят на провинция Съчуан признал, че не си спомня колко отдавна е прибрал парите под паркета. "Май беше преди една година, а може и две", заявил той. Фермерът се страхувал, че ще забрави паролата на банковата си сметка и затова се решил да скъта парите у дома си.

Двеста купури на обща стойност 3000 долара били поставени в два плика на дълбочина 15 сантиметра в спалнята на мъжа. За съжаление повечето от тях станали храна на термитите. Оцелели са фрагменти от 12 банкноти на стойност 600 юана (около 92 долара).

Впрочем тази история си има и положителна страна. Като разбрал за бедата, сполетяла фермера, пекински художник му предложил да му възстанови загубата в замяна на остатъците от недокрай изядените банкноти.

В Ловния парк откриха заровено съкровище

Десетки екипи от ентусиасти се включиха в първото голямо търсене на заровено съкровище през изминалия уикенд, в интерактивната игра TRA...

Художникът възнамерява да направи от тях произведение на изкуството, което да напомня на пенсионерите за опасността да съхраняват вкъщи големи суми пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com