Тези 5 зодии са най-добрите градинари

4244
Снимки: iStock

Някои зодии са надарени с особена магия: от тяхната енергия на лехите идва такава красота, на която всички останали знаци трябва да завиждат. Нека ви разкажем кого звездите са наградили с особен даровит талант.  

Риби: артистичен градинар

Представителите на този знак обичат да се грижат за всичко живо, така че не е изненадващо, че растенията попадат в спектъра на техните интереси. А зеленчуците и зеленината от своя страна отвръщат на искрените грижи.

Още: Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията

И Рибите не са заети само с отглеждането на полезни и вкусни растения. Те със сигурност ще намерят кътче за творчество: ще създадат алпийска пързалка, градина от камъни, красиво подрязан жив плет. Рибите няма да пропуснат и миг да се полюбуват на красотата на небето, дърветата и да послушат песента на птиците.

Най-добри растения: Рибите са особено добри в отглеждането на краставици, пъпеши, дини, тикви и тиквички. Най-благодарните цветя са лупината и маковете.

Дева: организираният градинар

Родените под този знак подхождат към градинарството и овощарството много педантично: те ще проучат какво и кога да засадят и засеят, какво е най-доброто разположение на мястото, ще изберат най-добрата система за поливане. Инструментите на Девите са винаги подредени, сандъчетата с разсад са грижливо номерирани и подписани, никакъв хаос няма да срещнете дори в зеленчуковата градина.

Още: Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Растенията сякаш се подчиняват на невидимата воля на Девата, спазвайки не само собствения си график на растеж, но и съобразявайки се с очакванията на дачника. А също така Девите никога не работят без ръкавици. Зеленчуковата градина е хубаво нещо, но не и оправдание да търпите мръсотията под ноктите си.

Най-добрите растения: картофи, царевица, тикви от всички видове. Най-благодарните цветя: божури, рози, гладиоли, гергини.

Везни: естети, ценящи красотата у дома

Везните много обичат красотата и свежите цветя - по принцип това е почти едно и също нещо. За тях бърборенето на дачата прилича на медитация, независимо дали става дума за плевене или подрязване на храсти. Такава монотонна работа, която мнозина дразни, представителите на този знак, напротив, успокоява, помага да се отпуснат и да се освободят от тревогите.

Още: Какви грешки във връзките допускат различните зодии

Везните обичат да подреждат вкъщи уютни кътчета, където можете да четете и да се отпуснете в тишина, както и водни съоръжения - малки езерца например.

Най-добрите растения: плодови и ягодоплодни култури, цъфтящи храсти и дървета, салати от различни сортове. Най-благодарните цветя: теменужки, лилии, латинки, рози.

Водолей: творчески дарител

Водолеите се вдъхновяват от престоя на открито, градинарството е наистина полезно за тях. А работата в парцела има благоприятен ефект не само върху тялото на Водолея, но и върху творческата му натура. Водолеите са напълно способни да измислят иновативен начин за поливане или подрязване.

Още: Какви бижута не трябва да носят различните зодии

Представителите на този знак са много горди, когато засадят разсад и фиданките тръгнат в растеж. В края на краищата това е плод на техния труд, те чувстват своята заслуга във факта, че дърветата им цъфтят толкова обилно, а ягодите се оказват толкова сладки.

Най-добрите растения: домати, овощни дървета и храсти, грах и други катерливи растения. Най-благодарните цветя са дивите цветя.  

Рак: емоционален дарител

Това е много домашен знак, Раците ценят много дома си. И тази любов се разпростира и прехвърля и върху зеленчуковата градина. Работата в градината - всякакъв вид работа, от прекопаването на лехите до прибирането на реколтата - дава на Рака възможност да почувства смисъла на живота си.

Още: Зодиите в социалните мрежи: Близнаците търсят мемета, а Лъвовете публикуват селфита

Да работиш с ръцете си и да виждаш резултатите от труда си носи надеждно чувство на удовлетворение. Градинарството е полезно за Раците и защото тук, на лехите, те могат да излеят емоциите си, да ги превърнат в полезна енергия. Зеленчуковата градина за представителите на знака - нещо като платно на художник, те са в състояние да превърнат лехите в произведение на изкуството.

Най-добрите растения: картофи, патладжани, домати, царевица, зеле. Най-благодарните цветя са тези, които цъфтят през нощта, игликите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com