Тези 7 неща в дома издават мързеливата домакиня

11076
Тези 7 неща в дома издават мързеливата домакиня
Снимка: iStock/Guliver

Дори при редовно почистване, няколко важни малки неща могат да се изплъзнат от погледа, което ще издаде една несъвършена или дори мързелива домакиня. За да сте сигурни, че никой не се съмнява в чистотата на собствениците на дома, е важно да обърнете внимание на седем основни неща.

Мръсни огледала

Защо мързеливците в училище често са по-успешни в живота от отличниците?

Изглежда неинтуитивно, нали? Ами не е много. Всъщност в това има много логика и в нашето общество има успешни хора, които са били учени...

Всеки интериор на дадено помещение може да бъде развален от пръстови отпечатъци и тънък слой прах върху огледалото. Такива грешки са особено забележими в коридора и банята. По-добре е да ги избършете със специализиран продукт, който лесно може да се справи с всяка мръсотия и няма да остави следи.

Прашен диван

Почистването на мебелите рядко е част от ежедневното почистване, така че много хора обикновено забравят за него. Въпреки това, прахът се натрупва всеки ден и може да стане твърде забележим върху всеки материал. Можете да се отървете от него с прахосмукачка с приставка за мека мебел. За бърза борба с малките петна е по-добре да държите под ръка меламинова гъба или специални продукти за мека мебел, споделят експерти.

Прашни лампи

Тези неща също често се забравят при редовно почистване. Въпреки че няма нужда да почиствате абажурите, полилеите и краката на подовата лампа всеки ден, можете да избършете прашните елементи няколко пъти месечно.

Неща, които никога не трябва да правите на работа

Работното място включва някои етики и правила. Трябва да се държите професионално по време на работа и да следвате определен кодекс на ...

Мухлясали фуги на плочки

Можете да почиствате санитарията редовно, но няма да има ефект от вашите усилия, ако има ивици по плочките и мухъл по фугите. При най-малката поява на такива проблеми е необходимо да се обработват фуги, ъгли и стени.

Претрупан хладилник

Хаотично разпръснатата храна и чинии с храна в хладилника винаги изглеждат много неприятно. Освен това, неправилното съхранение на храната и случайното миене водят до неприятна миризма. Препоръчително е да организирате общо почистване на хладилника веднъж на сезон: извадете всички храни и рафтове, избършете добре повърхността и дезинфекцирайте, ако е необходимо.

Изсъхнали цветя

Досадна работа е, но ТЕЗИ 7 неща вкъщи трябва да ги чистите всекидневно

Няма как да почистваме ежедневно цялата къща, но определено трябва да обръщаме внимание на частите, които най-много използваме. Такава ...

Изсъхналите цветя, забравени във ваза или саксия, изглеждат грозно. За да не се разваля впечатлението от интериора, такива растения трябва да се изхвърлят навреме. Изсъхналите стайни растения могат да бъдат реанимирани чрез увеличаване на поливането.

Прах върху уреди и високи мебели

Много хора често забравят да изтрият високите шкафове и хладилника от прах. Плюсът е, че, разбира се, никой няма да го провери там. Но ако работниците внезапно дойдат да поправят или монтират нещо, собствениците ще се смутят. Освен това, не бива да се забравя, че прахът също активно се разпространява във въздуха и се утаява върху други мебели.

Понякога дори и най-подредените собственици имат ситуации, когато нямат нужното време да осъществят едно наистина пълноценно почистване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com