Тези хранителни продукти ускоряват метаболизма и топят килограмите

6432
Тези хранителни продукти ускоряват метаболизма и топят килограмите
Снимка: iStock/Gukliver

Подпомагането на работата на метаболизма е много важно. Тя кара тялото да работи по-ефективно и ни кара да се чувстваме по-леки. Това е особено важно, ако искате да се погрижите за мечтаната си фигура. 

Защо е важно да имаме добър метаболизъм?

Основната задача на бързия метаболизъм е да изхвърля токсичните вещества. В противен случай натрупването на мастна тъкан ще доведе до затлъстяване. Това впоследствие може да причини увреждане на органите. Струва си също така да се вземе предвид, че метаболизмът се забавя с възрастта. Ето защо е важно да бъдете физически активни, за да поддържате добра форма. Предлагаме ви списък с продукти, които са от полза за вашия метаболизъм.

Правилно комбиниране на храни за отслабване

Инфузия от коприва

Някои билки ускоряват обмяната на веществата. Една от тях е копривата, която има диуретично действие. Освен това тя прочиства организма от вредните вещества. 

Как да си направите ценна настойка? 
Достатъчно е да изсипете една супена лъжица листа от коприва в чаша и да я залеете с вряла вода. Покрийте настойката с чинийка за по-добро запарване. Прецедете след няколко минути и я пийте поне веднъж дневно. Ще забележите, че подуването ще изчезне и благосъстоянието ви ще се подобри значително.

Ленено семе

Друго предложение е лененото семе, което съдържа значителни количества фибри. Тази съставка дава усещане за ситост и намалява желанието за похапване. Това гарантира, че организмът не се претоварва с излишна храна. 

Освен това се подобрява чревната моторика, което помага за облекчаване на запека. По този начин метаболизмът става много по-бърз и ефективен. Освен това лененото семе е източник на ценни съставки като цинк и калий.

Най-добрата храна за отслабване

Люти чушки

Въпреки че не всеки е фен на пикантните вкусове, си струва да включите люти чушки в диетата си. Консумацията им ускорява обмяната на веществата и потиска чувството за глад. 

За това е отговорно вещество, наречено капсаицин. Консумацията на пикантни храни подпомага загубата на тегло, тъй като улеснява изгарянето на мазнините. Как да ядете люти чушки? Те са чудесно допълнение към много ястия, салати или като продукт за сандвичи.

Ябълки

Това са нискокалорични плодове, които са източник на фибри и пектин. Фибрите подобряват работата на храносмилателната система. Той също така помага за прочистването на организма от остатъците от храна. 
Пектините, от друга страна, дават усещане за ситост, като запълват стомаха. Предотвратявайки похапването между храненията, е по-лесно да постигнете мечтаната фигура. Освен това тези плодове са нискокалорични (100 грама са само 52,1 ккал). Спазвайки всичко това, вашата фигура е готова да посрещне топлите слънчеви дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Как се пише: убедително или обедително?
Как се пише: убедително или обедително?

Думата се изписва правилно по следния начин - убедително, също и убедителен, убедителна, убедителни. Как се пише: обяснение или обеснение? Примери:  Моят...