Тези лъжи са полезни в една връзка

2903
Тези лъжи са полезни в една връзка
Снимка: iStock/Guliver

По принцип всеки човек, чувайки думата „лъжа“ или „лъжец“ веднага се настройва отрицателно. Никой не обича да го лъжат, особено - директно в очите или да разбира, че е бил излъган за нещо или дълго време мамен... Особено от близък човек. Дори с довода „това беше за твое добро“ той пак чувства огромна болка и усещане за загуба... Понякога дори сякаш „губи почва под краката си“... Сякаш е загубил нещо огромно и важно за него...

И все пак всеки от нас лъже... Лъжем постоянно и почти за всичко - лъжем в работата (най-често с фразата „Добре съм... всичко е наред“...) лъжем вкъщи, лъжем познати, когато ни срещнат и почнат да задават прекалено много въпроси, често за неща, които не са тяхна работа и са много лични.

4 начина да съживите ЗАСПАЛА връзка

Може би тук е моментът да дефинираме какво е ЛЪЖА... „Всяко нещо, което не е истина, е лъжа“! Елементарно, нали? И в същото време не... Защото може да се каже също, че лъжа е нещо, което умишлено се преиначава, казва се нещо невярно с идеята да се навреди на някого! Лъжа е нещо, с което се цели да се нарани човек, да му направиш лошо. Това всъщност е негативната. Има и друг вид лъжи – когато искаш да помогнеш, да спестиш страдание на някого и дори премълчаваш нещо (макар за някои „критици“ и премълчаването е лъжа) .

Колкото и да се имаме за честни, директни и открити хора, не мисля, че има нещо лошо в използването на „благородната“ лъжа. Такава, която може да спаси живот (примерно при посещение или гледане на тежко болен човек, истината какво е състоянието му да речем, едва ли би му била от полза, или когато е изоставено дете, да му кажем, че родната му майка не го иска ли? Това с какво ще помогне?)

16 признака за здрава връзка

В една връзка „благородната“ лъжа също може много да помогне, особено в началото, когато още се опознават двама души, още се напасват характери... Не върви например от първия месец момичето да обяснява на момчето колко не понася майка му (и/или други негови роднини), не върви момчето да казва на момичето колко не понася нейни роднини или пък приятелките й. Затова първо златно правило – премълчавайте!!! Второ златно правило - отговаряте с недомлъвки, общи приказки и сменяйте темата, когато може да кажете нещо обидно за негови / нейни хора. Трето златно правило - никога не изказвайте мнение (особено ако не са ви питали) за негови/нейни хора, най-вече ако е отрицателно. Четвърто златно правило - правете комплименти, дори и незаслужено според вас... Ще видите как в един момент ще почнете да ги мислите. Нормално е в началото всеки да е по-чувствителен, да приема „навътре“ всичко, случващо се покрай него. Да мисли, че само неговата истина е вярна... С течение на времето и като се успокоите, ще видите, че нямате врагове, а всички сте с една цел, да живеете спокойно и щастливо. Пожелавам ви го!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...