Тези цветя привличат любовта като магнит, ако се грижите правилно за тях!

5601
Тези цветя привличат любовта като магнит, ако се грижите правилно за тях!
Снимка: iStock

Има определени растения, които привличат добра енергия в дома ви. В крайна сметка по принцип всички растения са живи същества – а всичко живо в природата по някакъв начин подчертава различни човешки емоции. Например, дъбът отдавна е символ на величие, кокичето – на надежда за пролет, маслиновата клонка – на мира и т. н.

А кои цветя привличат любовта?

Роза

Розата е самият символ на любовта и страстта във всичките им аспекти, поради което е обичайно цвете за подарък, когато намерението е да се изрази силно и страстно чувство. Да имате розов храст във вашата градина е идеалният начин да изпълните дома си с любов. Изберете розови или червени рози, за да подчертаете любовта (съответно романтична или страстна).

Антуриум

Това е доста популярно цвете поради сърцевидната си форма. Затова е прието, че укрепва романтичните връзки; ако се грижите добре за него, разбира се. Едно от предложенията е да заложите на червени антуриуми в красива ваза в семейната спалня. Друго често срещано значение за червения антуриум е „безкрайна любов“.

Босилек

Това растение в списъка на любовните може и да ни изненада. Босилекът е известен с безбройните си ползи за нашето здраве и в кулинарните рецепти; предполага се, че е афродизиак и може да събуди страстта чрез храната. Той също така носи богатство, красота и късмет – направо перфектен за хората, които нямат късмет в любовта и искат да променят тази ситуация.

Какво символизират цветята, с които половината ни изненадва

Циклама

Това е малко цвете, обикновено расте на групи с изящни цветове, които варират по цвят - розово, лилаво, червено и бяло. Средиземноморско растение, което символизира искрената и всеотдайна любов.

Орхидея

Сред растенията, които привличат любовта, орхидеите също са добре известни като символ на красота, съблазън и страст, тъй като са способни да внесат хармония и спокойствие в дома. Като цяло тези растения могат да успокоят душата и да укрепят не само любовните, но и чисто приятелските отношения.

Жасмин

Смята се, че жасминът привлича любов, пари, и насърчава пророческите сънища. Затова, ако сте необвързани и търсите любов, е добре това растение да се намира близо до вас. Въобще, то ви обкръжава с атмосфера на романтика. Маслото от жасмин се счита за един от най-мощните афродизиаци.

Магнолия

Мнозина включват магнолията в списъка на най-красивите цветя в света. Освен, че е красива, тя се счита за цвете на нежността. Може да ви бъде полезна, ако искате да привлечете любов и щастие - ще балансира вашето тяло, емоции и мисли. Това включва романтика за двама, любов между членове на семейството и любов към себе си.

Лавандула

Тя винаги се конкурира с розата в много ситуации; сред категорията растения, привличащи любов, положението не е по-различно. Лавандулата има огромна романтична репутация и символизира любовта. Растението е известно със своя успокояващ аромат и елегантен цвят.

Внимавайте с цветята, които подарявате: Всяко носи своя символ!

Папрат

Това растение е красиво за декориране на среда, пречиства въздуха. Що се отнася до любовните взаимоотношения, папратът „работи“ като магнолията: внася хармония в емоциите и чувствата, помага ви да намерите най-накрая любовта.

Аглаонема

Можете да намерите това издръжливо растение в различни цветове на листата, вариращи от зелено до бяло и дори червено - така красиво допълва домашния декор. Тъй като има трайна сила, в китайската култура аглаонемата символизира семейството и дълголетието. Без съмнение това са важни неща за една дълготрайна връзка.

Спатифилум

Това е растение, невзискателно по отношение на условията – но, все пак, с внимание и грижи ще бъде ще по-привлекателно. Спазвайки правилата за отглеждане на спатифилума, наричан още „женско щастие“, ще получите като подарък красота и дълготраен ярък цъфтеж. И най-важното е, че ще привлече семейното благополучие в къщата.

---

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...