Той е единственият човек в историята, който е бил едновременно и джудже, и гигант през живота си

98465
Той е единственият човек в историята, който е бил едновременно и джудже, и гигант през живота си

В началото на миналия век австриецът Адам Райнер смайва лекарите в родината си. Той е записан в Книгата на Рекордите на Гинес като единственият човек в историята, който е бил и джудже, и гигант през живота си.

Райнер е роден в Грац, Австрия, през 1899 година. Момчето е било нормално и здраво дете по всички параграфи. Когато навършил 18 години той е бил висок едва 118 см. Лекарите му заявяват, че е твърде нисък и слаб, за да се присъедини към армията.

Всичко се променя за Райнер след като навършва 21 години. През следващите 10 години той се превръща от джудже в гигант. Това довежда до тежко изкривяване на гръбначния му стълб.

Растежът на мъжа изумява медицинската общност. Лекарите преглеждали Райнер се опитват да открият източника на дивия му растеж. Изследвания показват, че тумор на хипофизната жлеза е довел до свръхпроизводството на хормони на растежа. 

В опита си да го излекуват от неконтролируемия му растеж, лекарите, работещи с Райнер, оперират хипофизната жлеза за премахване на тумора. Операцията е само частично успешна. Той продължава да расте, но вече с много по-бавни темпове.

През 1955 година той намира изоставено бебе в гората. 58 години по-късно е шокиран да чуе това

На 22 септември, 1955, 14-годишният Дейвид Хикман отива на лов с дядо си. Момчето не подозира, че в този ден животът му ще се промени з...

Адам продължава да расте в остатъка от живота си, но е измъчван от множество здравословни проблеми. В крайна сметка, изкривяванията на гръбначния му стълб го приковават на легло. Райнер ослепява с дясното си око и загубва слуха в лявото си ухо.

Умира на на 51-годишна възраст с височина от 234 см.. Райнер е единственият човек в историята на човечеството, който е бил и джудже и гигант.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"
Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Не всички продукти са еднакво полезни. Яна Степанова, диетолог, експерт по хранене и фитнес гуру, ни разказва за своя списък от забранени храни. Пшеница Първото...