Топ 10 идеи за лятна почивка в България – за всеки вкус по нещо

2212
Топ 10 идеи за лятна почивка в България – за всеки вкус по нещо
Снимка: iStock/Guliver

Мечтаете за почивка извън страната? Има хиляди примамливи дестинации, които да ви поднесат несравними емоции и да натрупате спомени и разкази за споделяне. България обаче, макар често самите ние да изказваме отрицателно мнение за родния туризъм, също има райски дестинации и кътчета-магия. Събрахме за вас 10 идеи за лятна почивка в България, които обещаваме ще ви върнат настроението и вярата, че прекрасната отпуска е възможна и без билет за далечна дестинация.

Идеи за лятна почивка в България, които ще ви допаднат

1.  Познатото непознато море

Ако винаги плажувате в най-известните курорти и върху препълнените плажове, не е чудно, че недоволствате и недолюбвате родното море. Тази година подходете различно и резервирайте луксозно бунгало директно върху пясъка или се насладете на къмпингуване на райско място, съчетаващо море и планина. Изберете курорт, който не е известен, потърсете диви и непокътнати плажове, отдайте се на пълен релакс сред кристално чисто море и тишина. Ще преоткриете България и Черноморието, обещаваме ви.

2.  Планина

И тук важи правилото – не търсете комерсиалното, а посетете кътче, което е малко познато. Удоволствието да газиш тревата с боси крака в утринната роса, да откъснеш билки, да нощуваш в хамак под звездите и да си завържеш люлка сред гората е несравнимо с комерсиалните и препълнени курорти през лятото.

3.  СПА удоволствия

Когато се оглеждате за идеи за лятна почивка в България, помислете за СПА курортите, но за тези, които са далеч от големия и шумен град. Има райски кътчета в малки селца, съчетаващи луксозни СПА удоволствия с магията на море или планина. Луксът, преплетен с дива природа, ще задоволи и най-капризния вкус и ще ви поднесе преживявания, за които не сте и мечтали.

Топ 10 най-добри тайни идеи за почивка на море

4.  Язовир

Когато говорим за язовир, пред очите ни винаги изплува този на Широка поляна. Уникална природа, място, на което небето целува язовира и създава гледка на сливане, на безкрайност, на Рай. Не може да бъде описано с думи. Потърсете именно такова кътче и се насладете на най-невероятното изживяване с най-нереалните гледки, които не сте и сънували.

5.  В града

Обичате историята и културата? Спретнете си тур из забележителности и музеи в градове, които не сте посещавали. Това е една от най-нестандартните идеи за лятна почивка в България, която може и да ви измори физически от обикаляне, но със сигурност ще поднесе релакс на душата ви, жадна за знания.

6.  Селото на баба

Имате село? Посетете го. Вземете приятели и се отдайте на спомени за хората, живели тук, които вече ги няма на този свят, на споделени съпреживявания. Няма да скучаете, ако заминете с голяма компания и предвидите какво ще ви е необходимо на вилата за наистина приятно преживяване. А може и да преоткриете магията на селския живот, кой знае?

7.  Екстремни удоволствия

Рафтинг? Скално катерене? Бънджи? Защо не? Сред нестандартните идеи за лятна почивка в България те и още десетки други предложения като полет с балон са идеални за създаване на спомени, щастливи моменти и различно усещане за ваканция. Изберете няколко екстремни преживявания и ги споделете с хората, важни за вас. Ще се изненадате как подобни преживявания скрепяват и съживяват и връзката ви.

Как да изберем правилното място за лятната почивка?

8.  Доброволчество

Почивката е не само и не просто релакс и забавления, тя е промяна, насищане с емоции и трупане на преживявания. Отделете няколко дни от отпуската си за другите, включвайки се в благотворителни акции, помощ за бездомни животни, възрастни хора, деца. Може да се окаже, че усещането, че си толкова важен за другите, е онова, което ви е липсвало в живота, за да бъдете щастливи. Ще опознаете и себе си и ще научите нови неща за характера, силата и волята, а и ще се чувствате много по-добре по-късно, лежейки на топлия пясък.

9.  Живот на колела

Почивайте без план, без резервация. Пътувайте без посока. Опознайте България извън рекламираните места. Ако сте по-смели – с раница на гръб на автостоп. Може да се окаже, че изборът на тази идея за лятна почивка в България е най-добрият подарък, който сте си направили.

10.   Почивка изненада

Затворете очи и боцнете пръст на картата. Тръгнете там, където пръстът ви е попаднал, без да проучвате мястото. Нека всичко е изненада – от хотела през храната до самия град. Не се притеснявайте, че може да е не е приятна изненада. Лято е, а то носи щастие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com