Топ 10 на градовете, примамващи любителите на доброто пийване

1017
Топ 10 на градовете, примамващи любителите на доброто пийване
Снимка: Patty Jansen / Pixabay

В някои градове по света „алкохолните“ традиции са изведени до нивото на уникално изживяване – стига, разбира се, да не се прекалява и всичко да остава в разумни граници.

10-то място – Дъблин. Любовта на ирландците към силните напитки е известна отдавна. Тук на всяка крачка се срещат интересни питейни заведения. Един от най-посещаваните музеи е този на прочутата бира „Гинес“. „Книгата на рекордите на Гинес“ бива основана през 1955 г. точно от тази пивоварна фирма.

9. Токио. В японската столица се намират огромен брой барове в най- различни стилове: английски, немски, спортни, караоке... Най-известните марки бира тук са „Сапоро“, „Асахи“ и „Кирин“. Изключително популярно е и уискито Santory, което се произвежда от едноименната японска компания. Един от най-престижните барове в Токио е Soho's Omotesando.

Влакова катастрофа в Германия, има убит и най-малко 30 ранени (ВИДЕО)

За един убит и най-малко 30 ранени при влакова катастрофа в Германия. Сблъсъкът е между два пътнически влака в Германия, предаде ДПА. Т...

8. Амстердам. Тук също са налице много барове, които приемат посетители 24 часа денонощно без почивни дни. Безспорните лидери за почитателите на силните напитки са кварталът на проститутките с червените фенери, както и площад „Рембранд“.

7. Сидни. Туристите тук са канени от множество старинни барове. Например, барът Hero of Waterloo посреща своите още от 1845 г., а хотел Lord Nelson отваря дори по-рано и от него - през 1841 г. Но бирата е доста скъпа – не по-малко от 8 долара.

6. Мадрид. Испанската столица предлага на своите гости впечатляващо разнообразие от денонощни питейни заведения. Цените на алкохола са сравнително поносими: например, бирата е по 3-4 долара. В центъра се намира популярният исторически бар Taberna Las Gabrieles, където всеки вторник се танцува фламенко.

5. Сао Пауло. Сред най-големия град на Южното полукълбо цели 15 000 бара и нощни клубове в постоянен режим канят гостите си да се развличат. Цените на напитките се колебаят от 1 до 10 долара. Всъщност, алкохол може да си вземете и на улицата, но това не се препоръчва - нивото на престъпност е много високо.

Един загинал и 40 ранени при сблъсък на два влака край Мюнхен

Един човек е загинал, а около 40 души са ранени при сблъсъка на два крайградски влака близо до Мюнхен в Южна Германия, съобщиха от поли...

4. Прага. Градът е известен със своята бира, за която тук ще трябва да платите само 1 долар. Ценителите казват, че в Прага бирата се дели на добра и много добра. Едно от най-популярните места е Lavka Bar and Club с дискотека, бар и даже театър.

3. Канкун. Този мексикански град е и един от десетте най-добри курорта в света. Много барове и кафенета тук предлагат алкохол за по-малко от долар. А известният нощен клуб „Коко Бонго“ изненадва своите гости с фантастични изпълнения.

2. Истанбул. Туристите тук се изненадват от отличната бира на цена около 2 долара за халба. Но в разгара на сезона може да поскъпне значително. В квартал „Бейоглу“, който се намира в европейската част на Истанбул, има особено много магазини, кафенета и ресторанти.

1. Мюнхен. Сортовете мюнхенска бира просто не може да бъдат преброени. Тук бирата се пие целогодишно, а от края на септември стартира грандиозният „Октоберфест“ – най-мащабният фестивал на бирата в целия свят. По време на това тържество всяка пивоварна на Мюнхен кани гости в своите обширни павилиони, които побират до 10 000 зажаднели гости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо жените получават синини по краката без причина?

Опасни растения за котките, които се намират във всяка цветна леха

5 начина, по които социалните мрежи убиват любовния ви живот

Кои са късните пролетни цветя?

Зодии, които ще се издигнат като феникс от пепелта до 25 април

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Кои билки помагат за ускоряване на метаболизма?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com