Топ 10 на най-добрите мезета за водка

35673
Топ 10 на най-добрите мезета за водка
Снимка: iStock

Най-популярните мезета за водка

1. Краставици (осолени, кисели, консервирани)

Краставиците са една от най-известните и любими мезета на мъжете с чаша водка. Първо, защото маринованите краставици са много вкусни, пикантни, сочни, приятно хрупкави и идеални за мезе. И второ, защото маринованите краставици или консервирани краставици винаги се намират лесно.

Друго несъмнено предимство на туршиите е саламура от краставици, която перфектно лекува болезнения махмурлук на следващата сутрин и възстановява отличното благосъстояние на празнуващите.

2. Херинга с лук и билки

Отлично мезе, обичана от мнозина. Можете просто да нарежете херинга на парчета, като добавите масло и маринован лук.

3. Сланина

Сланината може да бъде осолена, пушена или пържена. А в комбинация с препечен хляб, и снежнобял хрупкав лук, нарязан на четвъртинки – това мезе се превръща във върховната мечта на много мъже по всяко време.

Топ 10 на най-добрите мезета за бира

4. Мариновани и консервирани зеленчуци, асорти

Проучването показа, че мъжете харесват всички видове консервирани или мариновани зеленчуци като лека закуска с водка: домати, зеле, чушки, тиквички, тиква, млад боб, бобови растения и много други.

5. Шишчета

Една от най-добрите мезета към чаша студена бистра водка през лятото е шиш кебап. Приготвен на открито, върху въглища, с подправки и марината, шишът става най-доброто предястие за водка.

6. Картофи

По всяко време най-любимото ястие и прекрасно мезе за водка са били картофите. Картофите са просто идеални като лека закуска - могат да се варят, пържат, задушават и изискват много малко време за приготвяне.

7. Желирано месо

Желираното месо винаги е желан гост на празничната трапеза. Вероятно няма нито един човек, който да не е опитвал това ястие, а мъжете също отбелязват, че желираното месо върви добре като мезе с водка.

8. Гъби

По всяко време маринованите гъби се смятат за прекрасно мезе за водка: манатарки, медени гъби, млечни гъби, манатарки, стриди. Мариноването на гъби не е трудно, основното е да следвате рецептата. Но каква прекрасна изненада можете да приготвите, като извадите буркан с мариновани гъби в студената зима. Празнични и много вкусни, те винаги напомнят за лятото, а също така служат като чудесно мезе за водка.

Топ 10 на българските мезета, задължителна на зимната трапеза

9. Салати

Всякакви салати са най-желаните гости на празничната трапеза и са друг вид разядка към водка. В допълнение, това е реален начин да подредите масата за няколко минути и да нахраните голям брой гости.

Салатите се приготвят бързо, всеки мъж или просто начинаеща домакиня може да се справи с тях. Разнообразието от видове салати ги прави една от най-приятните и питателни мезета с водка на празничната трапеза.

10. Топли и студени сандвичи

Гостите вече са на прага и няма време за готвене? Най-лесният и бърз начин за приготвяне на лека закуска са сандвичите. Приготвянето им отнема 2-3 минути, а начинът на приготвяне е толкова прост, че всеки може да се справи.

Сандвичите могат да бъдат много прости: с наденица и сирене, с тънки резени сланина, с парчета херинга или цаца. За елитно мезе се считат сандвичи с тънък слой масло и червен или черен хайвер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Топ 10 традиционни предястия за Великден

Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви

7 начина да разпознаете опасния тип мъж и да избегнете проблеми в любовния си живот

Велика събота 2024 - традиции и обичаи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com