Топ-9 на най-странните рецепти за кафе

14712
Топ-9 на най-странните рецепти за кафе
Снимка: iStock

Всеки любител на кафето има свои тайни, които ревниво не бърза да споделя надлъж и нашир. Ето някои от най-необичайните рецепти за кафе, събрани от цял свят.

1. Кафе с яйце. Виетнамското яйчено кафе се сервира навсякъде в кафенетата на Ханой. Първо се разбиват жълтък и кондензирано мляко до образуване на гъста кремообразна смес. Отгоре й се излива горчиво виетнамско кафе, което през нея потъва на дъното. Резултатът е извънредно фин кафеен вкус с ухание на крем.

Изумителни видове кафе

Кафето е може би един от най-популярните продукти в света. Трудно е да си представим човек, който поне веднъж в живота си не е опитвал ...

2. Солено кафе. Главните готвачи в една от най-популярните вериги кафенета в Тайван - 85C Bakery Cafe, предлагат кафе с подправка морска сол. След появата му през 2008 г. то станало най-продаваната напитка. Рецептата се появила благодарение на тайванския навик да се посоляват плодове (обикновено ананас и диня). Това кафе доста често се поднася с хляб със сладка глазура и парченца свинско.

3. Кафе с тоник. Въпреки, че комбинацията от тоник и кафе някому може да изглежда странна, тя е много популярна сред хората, които имат нужда бързо да се ободрят. Приготвянето й е много лесно – еспресото се налива в чаша с лед и тоник.

4. Кафе с олио и краве масло. В Азия растително и животинско масло често се използват като подправка към кафето. Според фирмата Bulletproof Coffee, с чаша кафе вместо обичайната си закуска може да отслабнете. Няма никаква тайна – просто към кафето трябва да добавите и двата вида, например, олио и краве масло. Тази напитка осигурява на човек повече енергия от обикновеното кафе.

5. Кафе със сирене. Съществува шведска традиция, наречена Kaffeost, която представлява добавяне на сирене към кафето. Става дума за лапландско сирене, което се прави в Северна Швеция и Финландия от млякото на кози, крави или сърни.

7 перфектни здравословни напитки за добро утро вместо кафе!

Повечето от нас са свикнали да се събуждат с първата чаша кафе. Още с отварянето на очите вече сме сложили джезвето на котлона или сме ...

6. Кафе с лимон или лайм. Guillermo - кафе с лайм, спокойно се сервира по желание както горещо, така и студено. За него има и друга рецепта – „еспресо романо“, с добавка на прясна лимонена кора. Но тази напитка далеч не е за всеки по причина на изключително високото съдържание на киселини.

7. Кафе с азот. Дали е възможно с помощта на науката да се направи впечатляващо кафе? Нейт Армбруст измислил нова рецепта - кафе в студен вид с малки мехурчета, които привнасят наситен кремообразен вкус. Подобно кафе се прави чрез напомпване в него на азот.

8. „Тим Там Слем“. Такъв ритуал за пиене на кафе е почти непознат другаде, освен в Австралия. Обикновеното горещо кафе се слага пред клиента, който отхапва двата края на бисквита Tim Tam (шоколадова бисквита с пълнеж от крем). Единият край на бисквитката се потапя в чашата с кафе, което се пие сякаш през сламка, като поема части от крема.

9. Кафе с ванилена кока-кола. Преди над 20 години на екран излезе филмът на Куентин Тарантино „Криминале“, който вече се превърна в класика. Един от героите - Винсент Вега (в ролята Джон Траволта) обожаваше ваниловата кока-кола. Така получила името си кафеената напитка „Винсент Вега“ - тя представлява микс от еспресо, кока-кола, лед и ванилов сироп.

4 причини да НЕ пиете кафе

Кафето е сред любимите напитки на милиони хора по цял свят. Някои от тях дори не могат да си представят старта на новия ден без чаша ар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Поздравления за Великден 2024

Най-мощната молитва за Великден, която пази от всяко зло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com