Това е Баз - кучето, което надушва смъртоносна болест при пчелите

39319
Това е Баз - кучето, което надушва смъртоносна болест при пчелите
Снимка: Mirror

Баз е лабрадор и стопанинът му го тренира да надушва смъртоносна болест, която покосява цели кошери с пчели в Австралия.

За целта обаче Баз е трябвало да бъде оборудван с този специален костюм, за да не бъде нажилен от пчелите.

Куче получи покана да гласува на евроизборите

Семейство от Великобритания е останало изумено, след като кучето им е получило покана да гласува в изборите за Европарламент на 22 май,...

Пчеларят Джош Кенет е от Южна Австралия и е решил да обучи Баз в надушването на опасната болест известна като Американски гнилец.

Тази опасна болест се предизвиква се от Bacillus larvae. Бацилът е слабо устойчив, но спорите му са извънредно устойчиви.

Първоизточник на заразата са остатъците от труповете на умрели пчелни ларви. Всичко, което е полепнало по тези остатъци, става вторичен източник и средство за пренасяне на спорите до запасите с мед, а с него и до пчелните личинки. Източник на зараза са и замърсеният инвентар, с който се работи при прегледите.

Костюмът на Баз не се продава и за целта на Джош му е коствало доста усилия, докато го направи и да е точно по мярка на лабрадора му.

Под доброволна атака на стотици хиляди потенциални убийци

Ако видите този човек за първи път и не сте чували никога за него, то вероятно няма и да предположите какво извратено хоби практикува в...

"Нямах друго решение одвен да пригодя и обуча Баз да надушва опасната зараза, за да мога да я контролирам", разказва Джош.

"Разбрах, че Баз може да надуши заразата и с негова помощ ще можем да спасим хиляди от нашите пчели, но също така осъзнах, че те веднага започват да го жилят. Така започнах да правя този костюм, който да успее да го предпази от жилата на пчелите".

 

 

Австралиецът, който бе арестуван за отвличане на самолет търсел всъщност тоалетната

На пияна глава човек може да направи много глупости, но да те арестуват по подозрение за отвличане на самолет си е направо постижение. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com