Това са най-влиятелните жени за 2021

2506
Това са най-влиятелните жени за 2021
Снимка: iStock/Guliver

Financial Times обяви своя списък с влиятелни жени и техните постижения за 2021. Разликата с миналата година е, че сега списъкът е доста разширен - 25 личности, които са оказали влияние в световен мащаб в сферата на политиката, спорта, културата и бизнеса през последната година. Жени, успели да докажат себе си на различни континенти и в различни индустрии, и оформили една наистина бурна година. Класацията е разделена на три секции: "Лидери", "Герои" и "Създатели" и не поставя номер пред всяка успяла жена. Ние пък решихме да ви запознаем с по една от всяка категория.

Цай Инг-Уен, президент на Тайван, категория „Лидери”

Цай Инг-Уен казва, че историята на Тайван е за устойчивост - ангажимент към демокрацията пред лицето на нарастващо предизвикателство за съществуване. През 2021 президентът на Тайван сама олицетворява тази устойчивост, като хладнокръвно навигира между опасностите от геополитическия разлом между авторитаризма и демокрацията.

Колебливият отговор на Съединените щати към Covid-19, вътрешнополитическите сътресения и хаотичното им изтегляне от Афганистан послужиха за засилване на нарастващото недоверие на Пекин към глобалната сила на САЩ. Тайван е централен образ във всяко състезание за надмощие в Източна Азия, но за разлика от толкова много политически и бизнес лидери, Цай не се плаши, не „кляка” и не се противопоставя на Китай. Вместо това, продължава да артикулира и да демонстрира чрез собствения си стил на лидерство как ценностите на Тайван се различават от тези на гигантския му съсед. Нейното лидерство предлага урок - как да уважаваме чуждите интереси, без да продаваме собствените си.

Наоми Осака, спортист, категория „Герои”

Спортът е микрокосмосът на обществото. Видяхме тази концепция да се разиграва в реално време с важното участие на Наоми Осака. Тя открои предизвикателствата пред психичното здраве, с които хората от всички сфери на живота се сблъскват ежедневно.

Наоми е една от най-успешните бизнес дами в спорта, застъпничка за расова справедливост и често използва своята платформа, за да даде приоритет на здравето и щастието. По този начин тя вдъхновява хора по целия свят.

Адски често спортистите имат персона, марка и имидж, които се чувстват принудени да поддържат. Наоми очертава собствения си път и се слави с това, че редовно ни показва, че „е добре да не си добре“. Тя е истински шампион в спорта и в живота.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com