Това ще ви изуми:Какво кара котките да кашлят

15013
Това ще ви изуми:Какво кара котките да кашлят
Снимка: iStock/Guliver

Котките са едни от най-харесваните домашни любимци. Много от семействата предпочитат да си осиновят малко котенце, за което да се грижат. Те са меки, игриви и сладки. Повечето от тях обичат внимание и контакт със собствениците си.

Ако имате коте у дома, то със сигурност сте ставали свидетели на това как тези домашни любимци понякога кашлят. Вероятно се чудите на какво се дължи.

Днес ние ще разкрием пред вас какво кара домашните ни любимци да се задъхват от време на време и да кашлят, без да имаме представа какво ги подтиква към това състояние.

Ето какво кара котките да кашлят:

• Вирусни заболявания

Някои вируси подтикват домашните любимци към това да кашлят. Те засягат дихателните им пътища. Възможно е кашлицата да бъде придружена от липса на апетит, сълзене на очите и други симптоми, които животното не проявява по принцип.

• Тютюнев дим

Много е вероятно вашето любимо животно да кашля заради цигарения дим, който се носи в затвореното помещение. Ако сте пушачи и сте свикнали да пушите на закрито, най-добре променете този вреден навик.

• Сърдечна недостатъчност

Това е вече по-сериозно заболяване, на което незабавно трябва да се обърне внимание. За предпочитане е да заведете котката при ветеринарен лекар, който да установи от къде всъщност произхожда самият проблем.

Няма да повярвате кое е най-любимото нещо на котките

Котките обичат да седят не само в истински, но и въображаеми кутии. Това заключение е направено от учени от университета в Ню Йорк. Рез...

Не е желателно сами да си правите заключенията, ако нямате нужното образование и компетенции. Все пак да не забравяме, че от кашлица до кашлица има огромна разлика и затова е нужно към домашните любимци да се подхожда също толкова отговорно, както към човешко същество.

Научно доказано: Котките лекуват и помагат, ето как

• Чужд елемент в тялото

Любопитството на котките ги подтиква към поглъщане на предмети, които са склонни да причинят задавяне. Посредством кашлица, животното се опитва да изхвърли чуждото тяло.

• Бактерии

Научно доказано: Котките лекуват и помагат, ето как

Медицински проучвания в Обединеното кралство доказват, че присъствието на котка в дома често се превръща във фактор за по-доброто физич...

Има и такива бактерии, които успяват да засегнат белодробната стена на котките. Най-често, освен кашлица, се наблюдават и други симптоми, като сълзене на очите, кихане и унилост. Незабавно потърсете медицинска помощ.

Как да изберем котка според зодията си

• Алергии от храна

Котките, подобно на хората, са алергични към някои храни. Не бива да експериментирате с менюто им, ако не сте сигурни дали дадена храна е подходяща за животното. В случай, че все пак сте го направили и вашата котка не спира да кашля, обърнете внимание на това дали очите й сълзят и са зачервени.

Грижете се за домашните си любимци като за малко дете. Помнете, че те имат нужда от също толкова любов, внимание и топлина, както хората!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com