Този трик даде нов живот на мръсните кърпи

9876
Този трик даде нов живот на мръсните кърпи
Снимка: Pixabay.com

Всичко започва веднага щом донесете нови кърпи вкъщи. Прането на кърпите преди употреба ще помогне за отстраняването на остатъците от процеса на производство или опаковане, а също така ще помогне на кърпите ви да станат по-абсорбиращи. След това, след като бъдат използвани, е още по-важно да премахнете остатъците или микробите.

Експерти обясняват, че чаршафите и хавлиите често са в контакт с масла за тяло и продукти за тяло (като лосиони за тяло), които могат да причинят оцветяване, обезцветяване и замърсяване. Прането на  чаршафи и кърпи в топла или студена вода няма да бъде ефективно за премахване на тези елементи, независимо какъв препарат за пране използвате. Топлата вода осигурява най-щателно и хигиенично почистване.

Направете това с мръсните кърпи и ще станат като нови

Домакините много добре знаят колко трудно може да бъде прането на зацапаните кухненските кърпи. След няколко измивания те започват да и...

Тъй като има много начини да изперете хавлиите си за страхотни резултати, ние събрахме това кратко ръководство, за да ви помогнем да изберете правилния за вас метод.

Как да перете кърпите

Кърпите се нуждаят от пране и сушене веднага щом ги приберете вкъщи. Защо? Повечето са завършени с покритие, което ги кара да се усещат пухкави, но всъщност означава, че не са много абсорбиращи.

В идеалния случай кърпите трябва да се перат с други кърпи, а не с дрехи. Това ще ви позволи да настроите точната температура за пране и е по-хигиенично да държите кърпите отделно от дрехите. Също така, хавлиите могат да бъдат абразивни срещу по-деликатни тъкани.

Когато перете, опитайте се да не претоварвате машината, така че около нея да има много вода, за да се накисне и изпере добре.

Пет съвета за почистване на завесите за баня от мръсотия и плесен

Сменяте ли завесите за душ толкова често, че вече е станало част от месечните ви разходи? Ето как да ги почиствате с домашни средства, ...

Как да перете кърпи от микрофибър

Трябва да изперете кърпите си от микрофибър? Прането на тези бързосъхнещи кърпи за баня е малко по-различно от прането на обичайното ви разнообразие от памучен хавлиен плат. При машинно пране никога не ги зареждайте с хавлиени кърпи, тъй като хавлиената кърпа може да доведе до залепване на пух и мъх по кърпите от микрофибър.

Препоръчваме да пропуснете омекотителя, когато перете микрофибър. Освен това не ги изперете при висока температура, тъй като това може да ги съсипе завинаги. Микрофибърът е изграден от полиестер, ще се сгъсти и ще повреди кърпите.

Друг добър съвет е да изсушите микрофибър на въздух, защото излагането им на висока температура в сушилня ще разгради и втвърди синтетичната тъкан и от своя страна ще съсипе кърпите ви.

Как да използвате оцет при пране

В България мръсотията е цар - защо?*

Пътешественикът из нашите земи навярно има чувството, че е попаднал в болничната стая на депресивно болен: леглото е неоправено, купичк...

Може би се чудите защо? Пането на кърпи с оцет спомага за определянето на цвета на кърпите - както и премахването на излишните остатъци от перилен препарат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com