Трайното унищожаване на хлебарки е гарантирано с този забравен метод

3142
Трайното унищожаване на хлебарки е гарантирано с този забравен метод
Снимка: iStock

Начинът на живот и хранителните навици на хлебарките ги превръщат в потенциални носители на редица болести и патогенни микроорганизми, включително бактерии, вируси, гъбички. И макар името им да е свързано с най-свещеното на трапезата ни – хляба, само споменаването му е достатъчно, за да събуди отвращение, погнуса и страх от заболявания.

И ако в дома ни присъствието на хлебарки може да има негативно въздействие върху спокойствието и здравето ни, то за бизнеса и особено в хранително-вкусовата промишленост между наличието на проблем с хлебарките, който остава неразрешен, и глобите, включително опасност от затваряне и фалити, има знак за равенство.

Ето защо въпросът, свързан с трайното унищожаване на хлебарки, е толкова ключов за обществото. Това се оказва нелека, но важна задача, за да се предпазите от редица заболявания, глоби и дори преустановяване на дейността, ако се занимавате с бизнес, или загуба на работно място, ако сте от страната на служителите.

Болести, пренасяни от хлебарки

Според Световната здравна организация хлебарките играят допълнителна роля в разпространението на някои болести, сред които са:

  • бактериални заболявания,
  • астма и алергични реакции,
  • холера,
  • дизентерия,
  • гастроентерит,
  • листериоза,
  • салмонелоза,
  • коремен тиф.

Заразяването е достатъчно лесно – ако консумирате храна, която е била в досег с тях, чрез предмети, до които са се докосвали, както и чрез директен допир и пряк контакт. Фактът, че не е необходим непременно пряк контакт, за да се заразите, още веднъж подчертава необходимостта от търсенето на бързи и сигурни решения за справяне с гадинките.

Домашни методи за справяне с хлебарките

Звучи достатъчно сериозно, за да ви подтикне да търсите методи за трайното унищожаване на хлебарки. Тъй като същите преминават през малки фуги в стените и през канализацията, дори да поверите тази задача на специалистите и те да се справят с гадинките в дома или на работното ви място, повторната им поява, ако съседите не водят борба с тях, е не само възможна, но и почти винаги се случва. Поради това въпросът, свързан с унищожаването на хлебарките, трябва да бъде огледан от всички страни и да се предприемат мерки и действия, които не са „на парче“, а са търсене на цялостни и всеобхватни решения.

Трайното унищожаване на хлебарки е лесно с този метод

Специалистите твърдят, че е по-лесно да опазите дома си от хлебарки, отколкото да ги унищожите. За да не позволите нашествие, следва да не оставяте угощение по мивките и масите – храна за тях, мръсни съдове, остатъци, неизхвърлени кошове, като главно ги привличат сладките, мазните и тестените храни, да запушите всички възможни входове през каналите и стените, да уплътните прозорците и вратите.

Ако въпреки всички предприети мерки, домът, офисът или складовете на бизнеса ви се превърнат в развъдник на хлебарки, винаги може да разчитате на препаратите и фирмите за унищожаването им. Е, почти винаги. Ако имате домашни любимци, цветя, деца, храна, едва ли бихте искали да имат близки срещи с отрови, с които се борите с хлебарките. Ето защо може да се обърнете към по-старите и изпитани методи, които са доказали своята ефективност във времето и наистина помагат.

Сложете това в ъглите на дома си и в него няма да остане нито една хлебарка

Еко и безвреден метод се справя с трайното унищожаване на хлебарки

Не искате отрови в дома си? Доверете се на борната киселина. Борната киселина е естествено срещащо се съединение, което е напълно безопасно за хора и животни, но смъртоносно за хлебарки. Борната киселина се залепва по краката и крилете им и им пречи да бъдат активни и да оцеляват, а когато погълнат праха ѝ, той действа върху нервната им и въру  храносмилателната им система и ги убива бързо.

За да приложите този изпитан и ефективен метод, ви трябват няколко чинийки за еднократна употреба, лакомство, което хлебарките обичат в центъра им, и борна киселина около лакомството. За да стигнат до него, хлебарките неминуемо ще трябва да минат през киселината, тоест ще се освободите от тях.

Тъй като тази киселина е напълно естествена и е безвредна за всички останали, може да заложите постоянни капани с подобни чинийки на ключови места – около мивката, в банята, в шкафовете с храна, за да изловите гадинките, преди да са се настанили трайно в дома ви. Така ще осъществите и превенция, и контрол, и унищожаване на хлебарките, ще си осигурите спокойствието в дома и на работното място и ще елиминирате риска да пострадате от опасно заболяване, причинено от хлебарките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com