Треньорите не препоръчват тези 3 упражнения, които доста хора практикуват

2981
Треньорите не препоръчват тези 3 упражнения, които доста хора практикуват
Снимка: iStock

Ако искаме да постигнем мечтаната фигура, то спортът и тренировките трябва да се превърнат в задължителна част от нашата рутина. Но, разбира се, не е важно само да присъстват, а и да са правилно подбрани спрямо вашите цели, възможности и състояние. Затова е добре да поверите тренировъчния си режим на професионалист, като по този начин ще избегнете и по-големия риск от евентуални травми.
Възможните упражнения и тренировки за безброй, но всички сме запознати с най-извесните от тях и сме ги изпробвали неведнъж. Обаче някои треньори отказват да приемат конкретни упражнения за ефективни и дори ги смятат за опасни. Кои са част от упражненията, които фитнес треньорите не практикуват и съветват да избягваме, разберете в следващите редове.

Бърпита

Лесни упражнения за стягане на бюста

Бюстът може да загуби твърдост по различни причини. От бременността до загубата на няколко килограма, лошата стойка или отминаването на...

Бърпитата са упражнения, които включват активното използване на ръцете, краката и тялото като цяло. Те натоварват тези части и гръбнака и всъщност има доста голям риск от получаването на травма при изпълнението им. Бърпитата са високоинтензивни упражнения и спомагат за изгарянето на много калории, но стремежът към бързото им изпълнение предава голям натиск на ставите и създава предпоставка за нараняване. Ако смятате обаче, че този тип упражнение е много ефективно за вашето тяло, то продължете с изпълняването му, но бъдете по-внимателни и следвайте правилно стъпките.

Напади с реверанс

Още познати като странични напади, те спомагат най-вече за стягане на долната част на тялото, по-добър баланс и подвижност. За да извлечем обаче максимален ефект от тях, нападите с реверанс трябва да се изпълняват бързо, като запазим и правилността на изпълнението. Това може да не се окаже толкова лесна задача и рискуваме потенциални травми на глезена или колянната става. При това упражнение се измества центърът на тежестта, нямаме достатъчно стабилност и при неправилно изпълнение е възможно разкъсване на връзки при „усукващото“ движение.

Коремни преси

Тайните за красота на тонизираните задни части

Много млади момичета и улегнали дами търсят тайната рецепта за красиво оформени и тонизирани задни части. Естествено и най-важно в реце...

Може би на света няма човек, който поне веднъж в живота си да не е правил коремни преси. Това е едно от най-известните и практикувани упражнения, което обаче също носи своите рискове за здравето ни. То се практикува с цел топене на мазнини в областта на корема и стягането й, но голяма част от вас ще се разочароват, като разберат, че коремните преси нямат толкова добри ефекти и не изграждат такава сила, че да ни донесат желаните резултати. Чрез тях ние главно постигаме само натоварване на много части от тялото, без особени  ефекти. Според треньорите всяко друго упражнение е по-ефективно от коремните преси, особено ако включва и натоварване на краката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Прясно агнешко месо - да изберем
Прясно агнешко месо - да изберем

Агнешкото месо се класифицира в зависимост от възрастта на животното: млечно (месо от агне-сукалче, хранено само с майчино мляко) - максимална...