Трикове за лесно почистване на загоряла ютия

8050
Трикове за лесно почистване на загоряла ютия
Снимка: iStock/Guliver

Всяка домакиня има ютия и поне веднъж се е случвало да загори. Загорялата ютия изгаря и дрехите или поне води до тежки поражения. Затова е добре да бъде почиствана редовно и по този начин да предотвратите проблеми с тъканите. В магазините можете да намерите различни почистващи препарати, които доста често са и скъпи. Разбира се, можете да почистите ютията и с домашни средства, които са доста по-евтини и достъпни. 

Можете да почистите ютията си с вестник. Този метод е бил добре познат на домакините от миналото. Слагате парче от вестника върху дъската, покривате с кърпа и търкате с нагорещена ютия.  Когато повдигнете кърпата, ще видите по вестника има тъмни петна. Обърнете ютията и ще се изненадате, че тя е като нова. Това е лесен, бърз и евтин начин да почистите плочата.

Друг начин да почистите ютията е със сода. Содата известни със своите силни почистващи свойства. Правите я обаче на паста, като добавите малко вода и няколко капки ябълков оцет. Пастата се нанася по плочата ютията с памучна кърпа или парцал. Прави се няколко пъти един след друг. След това гладите върху навлажнена кърпа и пускате парата, така че да се отпуши самата ютия. След тази процедура ютията ще бъде готова за употреба.

Друг бърз начин е с лакочистител. За целта е да обаче ютията трябва да е леко топла. Вземете памук и нанесе препарата върху плочката. След това можете да подсушите със сух парцал.

Пастата за зъби без абразивни частици също може да бъде полезна. Такива са пастите за деца. Ютията в този случай трябва да бъде студена, за да можете да нанесете хубаво пастата. Няма да навреди, ако я оставите за няколко минути да подейства. След това я измивате хубаво с влажен парцал и подсушавате. Можете веднага да започнете да гладите, като това няма да остави никакви следи.

Хубаво е да приложите някои то тези методи. Сами ще се убедите, че те са достатъчно ефективни и няма да се нуждаете от тежки химикали, за да почистите ютията си. Също така, много от химическите средства могат да навредят на плата и да съсипят дрехите ви. Тези домашни методи са напълно безопасни за тъканите, тъй като не остават след почистване и се отмиват бързо, като след себе си имат страхотен резултата. В заключение, те предпазват ютията от по-нататъшни замърсявания и сами ще се убедите в интервала между чистенията. Освен това, ще спестите от купуването на препарати и това ще се отрази благоприятно на портфейла ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com