Триумфът на пържените картофки - с тази скрита ТАЙНА стават чудесни

3407
Триумфът на пържените картофки - с тази скрита ТАЙНА стават чудесни

Определено има нещо, което всеки би казал за пържените картофки - че дори и да сме наясно, че не са диетично правилни, няма сила, която да ни откаже от техния радващ стомаха вкус. И няма нищо по-приятно от това да ги слагаш на трапезата от време на време. Кое прави мързеливия ден приятен? Разбира се, пълен тиган с пържени картофки в неделя следобед. Впрочем, прието е, че консумацията на пържени картофки няколко пъти в месеца не е застрашаващо за физическото ви състояние. А ако се упражняваме достатъчно често и следим за изрядната ни форма, можем да ги хапваме още по-често.

Да приготвиш чудесни пържени картофки обаче не се отдава на всеки. И понякога се изненадваме, че на пръв поглед всичко на теория е просто, а не стават достатъчно добре. Или са прегорели твърде много, или в сърцевината са не така мекички. А по закон имаме хора от семейството, които някак знаят как да ги правят и дори са известни с тях. Затова в определени гладни моменти обявяваме на всички - ядат ми се пържените картофки на баба. В заведенията пък нещата са на везните. Понякога са станали много вкусни, друг път са твърди и не са от нашите любими. Да не говорим за веригите за бърза храна - именно на това място пък са най-безвкусни. Седмици наред не се развалят, което означава и че са много лош избор за здравето.

Затова, тук може да се научим да приготвяме пържени картофки по правилния начин. А тактиката е в едно-единствено нещо, което неголям брой домакини използват. Ако въведете в употреба този трик, пържените ви картофки винаги ще се получават неимоверно вкусни и доставящи наслада. Всички ще си падат по тях и ще молят за още, моментално от тигана. Ще се учудите като схванете колко елементарна е тайната. Тя гласи:

МОМЕНТАЛНО след като нарежете пържените картофки, ги сложете в голяма купа с много студена вода, но с прибавена супена лъжица СОК ОТ ЛИМОН. По този начин картофите се получават много по-вкусни и заедно с това много по-полезни. Изпържват се симетрично и се сдобиват със златен загар. И освен това не залепват един с други.

Ако имате мерак вашите картофки да се получат максимално вкусни, запазете ги около ДВА ЧАСА във водата. А ако нямате толкова време 40 минути ще свършат работа.

Ето още няколко подходящи за всяка домакиня тайни:

• Имайте предвид, че не всички сортове са оптимални за чудесния вкус. Картофите с голямо съдържание на нишесте е по-подходящо да вкарате в употреба за направата на пюре, защото те не произвеждат тази чудна загоряла коричка.

• Отличните домакини съветват да напазарувате картофи с червена или жълта кора. Белите сортове понякога стават кафеви след като ги обелите. Оглеждайте се за едри с правилен овал картофи с плътна кора, които не са с видими увреждания.

•Правилният тиган също е ключов при готвенете на пържени картофи! Перфектните картофки се поставят в чугунен тиган. Той има дебели стени, затопля се по-продължително и пази високата температура за по-дълъг период.

А от модерната нашенска посуда използвайте тиганът уок. Той пържи перфектно и не консумира много олио.

И не забравяйте - картофките се солят добре 5-6 минути преди да станат готови. Солта задържа влагата и ако сложите сол на картофите, когато са в самото начало, те ще ще се получат мокри и изведнъж ще залепнат за дъното на тигана.

Консумирайте с радост и добра компания!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com