Твърде арийско за вашия вкус?

37111
Твърде арийско за вашия вкус?

Производителят на перилни препарати Proctor&Gamble трябваше да се извинява на клиентите си в Германия. Причина за това стана линия от праха за пране Ariel. Върху всяка от кутиите беше изрисувана футболна фланелка с номер 88.

В Германия той е предмет на големи спорове, тъй като крайнодесните екстремисти си пожелават тайно „Хайл, Хитлер“ с числото 88. В латинската азбука буквата H е 8, уточнява АП.

Палето Пач, което прилича на Хитлер

Запознайте се с палето Пач, което прилича невероятно много на Хитлер. Линда Уайтхед от Йорк пуснала снимка на сладкото кутре във Faceb...

Proctor&Gamble обяснява върху опаковката, че благодарение на нова формула с по-голяма концентрация е възможно с един пакет да се направят 88 изпирания, вместо досегашните 83. Споменаването за концентрация върху опаковката също бе преценено като проява на лош вкус, тъй като загатвало за концентрационните лагери по време на нацистката диктатура, обяснява БТА.

В крайна сметка спорната линия препарати Ariel беше изтеглена от магазините. Подобна беше съдбата и на линия препарати за пране с футболни фланелки с номер 18. Това също е спорен номер, тъй като в латинската азбука зад цифрите 1 и 8 се крият буквите A и H. С други думи – Adolf Hitler.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com