Тъмните черти на мъжете, по които са луди жените

22706
Тъмните черти на мъжете, по които са луди жените
Снимка: iStock/Guliver

Психолози от Полша, Великобритания и Финландия са назовали основните личностни черти на мъжете, които са най-привлекателни за представителките на нежния пол.

Резултатите от изследването са публикувани в сп. Evolution and Human Behaviour, съобщава The Daily Telegraph.

Какви са тайните на успешната връзка

Често питат двойките с дългогодишна връзка каква е тайната на щастието между тях. Понякога за това няма ясна причина, а друг път отгово...

Според специалистите жените много си падат по мъжете от така наречената тъмна триада. Под нея се разбират такива черти като нарцисизъм, макиавелизъм и психопатия.

Нарцисизмът се характеризира с мания за величие, горделивост, самовлюбеност и липса на емпатия. Макиавелизмът включва манипулация, цинично пренебрежение на нравствеността, съсредоточаване върху собствените интереси и лъжливост. Главни особености на психопатията са асоциално поведение, импулсивност, егоизъм, безсърдечност и безпощадност.

Психолозите смятат, че жените доста често предпочитат набити мъже с големи черти на лицето. Те ги избират, смятайки инстинктивно, че ще създадат двойка с физически силен, умен и уверен в себе си самец.

Но притежателите на подобна външност, според експертите, в повечето случаи се явяват носители на черти на тъмната триада. Освен това учените отбелязват, че влечението на жените по-често няма отношение към пълноценната любов, която води след себе си създаването на здрав брак.

Как да сложим край на нежелана връзка?

Понякога нещата в една връзка се получават, а понякога... за доброто и на двамата е по-добре да се сложи точка. Често, да се вземе тако...

В изследването са взели участие 2370 жени, които трябвало да избират снимка на един от двама мъже с едни или други свойства от тъмната триада, уточнява Lenta.ru.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com