Учени изследваха болката по време на секс

10616
Учени изследваха болката по време на секс
Снимка: Thinkstock/Guliver

Учени се опитаха да изяснят колко често американците изпитват болка по време на полови контакти, колко продължава тази болка и как реагират на нея. Изводите на изследователите са публикувани в сп. Journal of Sexual Medicine.

Сексолозите работили с данните от Националното изследване на сексуалното здраве и поведение (National Survey of Sexual Health Behavior) от 2012 г. В хода на това допитване американци над 18 години разказвали за подробностите от последния си полов акт. Учените взели данните само за хетеросексуални контакти.

Ето защо правим случаен секс

Дисбалансът в дейността на двете части на мозъка води до пристрастяване към алкохол, сексуална зависимост и склонност към случаен сек...

Оказало се, че голяма част от запитаните не изпитвали болка по време на секс. Но сред жените това мнозинство не е толкова голямо – 70% (срещу 93% при мъжете). 24% от жените съобщавали за слаби болкови усещания, за умерена болка – 6% (срещу 1% мъже). По такъв начин неприятните усещания се явяват норма почти за всеки трети респондент от женски пол.

Неприятните усещания не продължавали дълго – по-малко от пет минути в повечето случаи (78 процента мъже и 75 процента жени). Останалите респонденти изпитвали болка от няколко минути (10 и 20%) до едно денонощие (3 и 2 процента).

Колкото за реакцията на болка по време на секс, почти 50% американци предпочитали да я търпят мълчаливо. 38% от мъжете и 25% от жените сменяли позата, а около една четвърт добавяли лубрикант.

Накрая представителите на двата пола различно съобщавали на своите партньори за проблемите в леглото – жените доста по-откровено разказвали за неприятните усещания (57 срещу 35 процента)

5 неща, които жените мразят по време на секс

Ако искате да задържите жената до себе си горещо ви препоръчваме да прочетете следващите няколко реда. Жените мислят по-различно от мъж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com