Умни алтернативни приложения на бирата в дома и ежедневието

2520
Умни алтернативни приложения на бирата в дома и ежедневието
Снимка: pixabay.com

Бирата обикновено се свързва със социални събирания, релаксация и освежаваща глътка в края на дългия ден. Нейната полезност обаче се простира отвъд сферата на обикновената напитка, превръщайки я в универсален инструмент в различни аспекти на ежедневието у дома. Умните алтернативни употреби на бирата показват нейния изненадващ потенциал отвъд това да бъде просто напитка.

Готвене

Бирата може да придаде уникален вкусов профил на различни ястия. Тя е чудесно допълнение към тесто за пържене, като темпура или риба, запържена с бира. Нейният аромат на мая може да подобри и тестото за хляб и пица, като придаде дълбочина на крайния продукт.

Още: Лекар разкри защо НЕ трябва да се пие бира в жегата

Почистване

Карбонизацията и леката киселинност на бирата я правят ефективна за почистване. Ефервесценцията ѝ може да помогне за разхлабване на мръсотията и замърсяванията по предмети като бижута, медни съдове и дори прозорци. Освен това бирата може да се използва за почистване на дървени мебели, като им придава нов блясък.

Лечение на косата

Протеините и витамините от група В в бирата могат да бъдат полезни за косата. Изплакването с бира може да придаде обем и блясък на косата. Простото изплакване на косата с бира и последващото изплакване с вода може да доведе до лъскав и освежен вид.

Още: Бира - вдига или сваля кръвното

Капан за охлюви

За любителите на градината бирата може да се използва като естествен капан за охлюви. Заровете плитък съд в земята, напълнете го с бира и охлювите ще бъдат привлечени от него. Ароматът на бирата ги примамва и те свършват злополучно.

Полиращ агент

Сладовите свойства на бирата могат да направят чудеса при почистването и полирането на метали като месинг и мед. Напоена с бира кърпа може да помогне за възстановяване на блясъка на потъмнели предмети.

Още: Кое е най-доброто лятно мезе за бира

Марината

Киселинният характер на бирата и сложните ѝ аромати могат да омекотят месото и да му придадат уникални вкусове. Марината на основата на бира може да промени вкуса на месото, приготвено на скара или печено.

Премахване на петна

Бирата може да се използва за премахване на петна от тъкани, тапицерии и килими. Ензимите в нея могат да помогнат за разграждането на петната, което улеснява почистването им.

Още: Учени: Тази съставка в бирата намалява вредата от алкохола

Торове

Хранителните вещества, съдържащи се в бирата, особено витамините от група В и дрождите, могат да се използват като естествен тор за растенията. Разредената бира може да осигури на растенията допълнителен стимул.

Запалване на огън

Когато къмпингувате или палите огън у дома, бирата може да се използва за създаване на импровизирана запалка. Съдържанието на алкохол я прави запалима и може да помогне за запалването на дървата за огрев.

Дезодорант

Ароматът на бирата може да се използва за неутрализиране на миризми в стаи или хладилници. Поставете купа с бира в пространството, което искате да освежите, и ароматът ѝ постепенно ще замени нежеланите миризми.

Потенциалът на бирата надхвърля рамките на обикновената напитка. Нейните уникални свойства, като газировка, киселинност и съдържание на хранителни вещества, могат да бъдат използвани за различни творчески и практически приложения в дома и ежедневието. От готвенето и почистването до градинарството и личната хигиена - бирата се оказва находчив и универсален домакински продукт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com