Умните жени пият най-много

495496
Умните жени пият най-много
Висшистките посягат към чашката по-често, твърдят учени

Жените висшистки, които употребяват алкохол всеки ден са двойно повече, отколкото прекаляващите с чашката необразовани представителки на нежния пол, разкрива изследване на London School of Economics.

Макар че същата тенденция се наблюдава и при мъжете, тя далеч не е толкова ясно очертана.

Любимото питие издава сексуалния характер

Питието, което обича да пие вашият партньор, подсказва какъв е характерът му и до каква степен можете си паснете, обясняват психолози...

В проучването, обхващащо хиляди мъже и жени, родени в една и съща седмица на 1970 г., висшистките признават, че посягат към алкохола почти всеки ден и този навик понякога им създава проблеми.

Още по-изненадващо е, че бъдещата консумация на спиртни напитки при нежния пол може да бъде предвидена от времето, когато са били на пет. Тези, които в училище са получавали петици и шестици, са с 2.1 пъти по-застрашени да прекаляват с пиенето, когато пораснат.

Авторите на доклада дават няколко възможно обяснения за тази странна тенденция.

Първо, жените с висше образование обикновено раждат по-късно, така че отговорностите на родителството не успяват да изкоренят от рано вредните им наклонности. Освен това, те имат по-активен социален живот, и то в доминирана от мъже среда, така че по-лесно се повлияват от тяхната склонност да се съберат на по чашка.

Пийте по-често, но по малко

Оказва се, че това, което в България наричаме битов алкохолизъм, може да излезе добра рецепта за здравословен живот. По-добре е да се ...

Отделно, момичетата, които решават да завършат университет, обикновено произлизат от семейства на висшисти – с други думи, като деца са свикнали да наблюдават как родителите им си пийват всеки ден.

Като цяло, вероятността жените с диплома да посръбват всеки ден е със 71% по-висока в сравнение с необразованите им посестрими, а при по-високите академични степени този процент нараства до 86 на сто. В същото време, опасността пиенето да им създава проблеми, се увеличава 1.7 пъти.

Хвърляйки поглед към миналото, когато пораснат, отличничките в училище посягат ежедневно към чашката 2.1 пъти по-често, отколкото тези, завършили с по-слаб успех, докато при мъжете разликата е едва 49%.

 Редактор: М. Дачева

Преимуществата на червеното вино

Отдавна се води дебат за ползите и вредите от алкохола върху организма, но ново проучване показва, че положителните страни при червен...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com