Узряло авокадо за ДЕСЕТ МИНУТИ

14112
Узряло авокадо за ДЕСЕТ МИНУТИ
Снимка: iStock/Guliver

Всичко, от което се нуждаете, е найлоново фолио и микровълнова печка. И едно авокадо.

Авокадото е любимият плод в интернет. Където и да щракнете, има дискусия за това колко е здравословно, колко е скъпо и дали се счита за плод или зеленчук. Но независимо дали ядете достатъчно тост с авокадо, този плод все още си струва да запазите в ежедневието си – за хранителни ползи и хакове за красота.

Проблемът е да се намери най-доброто авокадо. Веднъж узряло, остава добро само два или три дни, преди да стане твърде късно. Най-добрият ви залог е да купите неузряло авокадо и да подпомогнете процеса, което ви спестява време и пари. За щастие можете да узреете авокадото у дома с някои лесни трикове.

Полезно ли е да консумираме неузряло авокадо?

Как да разберем дали авокадото е узряло

Първо, как бихте могли да разберете дали едно авокадо е узряло? Не е като да можете да го отворите бързо, за да проверите. Всичко се свежда до цвета и текстурата. Да започнем с цвета.

Ярко зелено: Ако вашето авокадо има яркозелен цвят, това означава, че все още има около четири до седем дни от узряването. Авокадото с този цвят обикновено е твърдо на допир и ще трябва да почива на плота няколко дни - може би дори седмица - преди да можете да консумирате. Незрелите авокадота са склонни да нямат вкус.

Много тъмно зелено: Докато разглеждате кошчетата за авокадо в хранителния магазин, проверете за най-тъмното зелено, ако смятате, че ще искате да ядете това авокадо в рамките на ден. Искате да е твърдо, не прекалено кашкаво. Ако откриете това, може да имате идеалното авокадо в ръцете си.

Авокадото НЕ се разваля ТАКА

Този плод с ниско съдържание на въглехидрати е пълен със здравословни мазнини и хранителни вещества като витамин К, фолиева киселина, в...

Черно: Авокадото, което е твърде тъмно, почти черно, вече е презряло. Може да изглеждат малко по-набръчкани и са много меки на допир. Ако чувствате, че можете да нараните плода само като го държите, авокадото е презряло. Вътрешността често ще има кафяви петна и няма да има толкова свеж вкус.

Понякога цветовете могат да варират, така че стъпка втора от теста за зрялост на авокадото е докосване. Внимателно натиснете авокадото, за да усетите колко е твърдо. Искате да се уверите, че плодът е мек, но не прекалено мек, за да усетите, че можете да преобразите формата с ръцете си. Можете също да откъснете мъничкото стъбло и да видите дали е зелено отдолу. Зеленият цвят означава, че плодът е готов за консумация. Ако трябва да дърпате наистина силно, за да отстраните стъблото или то няма да помръдне, това означава, че все още не е узряло.

4 причини да хапваме авокадо всеки ден

Как бързо да узреете авокадото

В колко времена криза се намирате? Имате ли нужда от авокадото, готово за вечеря след няколко минути? Искате ли да го вземете с утрешния обяд? Или може би го искате за вашия уикенд гуакамоле. Какъвто и да е случаят, има трикове за всички времеви рамки.

Зряло авокадо само за две минути?! Да, възможно е, благодарение на този хак. Нарежете го наполовина вертикално и отстранете костилката. Увийте всяка половина в пластмасова обвивка, подходяща за микровълнова фурна. Настройте на висока температура за две минути. Когато са достатъчно охладени, за да ги държат, поставете опакованите авокадота под студена вода, така че да спрат да се „варят“.

САЩ спряха вноса на мексиканско авокадо заради телефонни заплахи

Съединените щати преустановиха вноса на авокадо от западния мексикански щат Мичоакан. Това стана, след като американски инспектор получ...

Ето още един трик: Увийте ненарязаните плодове в станиол и изпечете върху тава при 200˚F за десет минути. След това извадете новото омекнало авокадо. Оставете го в хладилника за няколко минути да се охлади.

Ако имате нужда от авокадото, готово за един до два дни, опитайте да го поставите в купа или хартиена торбичка с ябълка или банан. Пробийте дупки в торбата с клечка за зъби и я оставете на стайна температура. Всички тези плодове произвеждат нещо, наречено етиленов газ, който омекотява плодовете, като разрушава вътрешните клетъчни стени и превръща нишестето в захар.

Очевидният и най-прост начин да узреете авокадо е просто да го оставите да се случи естествено, като го оставите да престои на плота за няколко дни, докато стане готов.

Как да съхранявате авокадото

Уверете се, че не хвърляте авокадото си просто в хладилника, защото те се съхраняват най-добре на стайна температура. Но напротив, ако вашето авокадо е достигнало перфектна зрялост, можете да го хвърлите в хладилника, за да забавите процеса на зреене, като го направите приблизително един до три дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com