В месеца на любовта: Най-гледаните романтични филма на всички времена

16997
В месеца на любовта: Най-гледаните романтични филма на всички времена

Дали сме романтични по душа, или просто харесваме хубави филми, гледането на романтични филми е един от начините за чудесно прекарване на времето. Ето някои от най-гледаните любовни филми:

"КАЗАБЛАНКА", 1942 година

Макар и създаден преди близо 80 години, този филм все още присъства във всички класации за най-добри филми на всички времена. Романтичната история между Рик и Елза се развива на фона на Втората световна война. Разкъсвани между любовта и страстта, двамата се жертват в името на една по-висша цел. Филмът е правен със сравнително нисък бюджет и едва ли Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман са очаквали, че ще останат във филмовата история.

"ТИТАНИК", 1997 година

Когато говорим за романтични филми веднага се сещаме за "Титаник", един от най-високобюджетните филми, спечелил 11 награди "Оскар". Една драматична и невъзможна любов между богатата Роуз и бедния скитник Джак на фона на потъването на кораба Титаник. Селин Дион в началото изобщо не харесва песента и едва ли предполага, че ще стане тотален хит.

"ТЕТРАДКАТА", 2004 година

"Всяка велика любов започва с велика история." Възрастен човек чете от тетрадка за красивата любовна история, която се развива в началото на 40-те години на 20-ти век. И още един от красивите цитати от филма: "Най-добрата любов е тази, която събужда душата и ни кара да се сближим повече, която създава огън в сърцата ни и носи мир в нашите умове".

"КОГАТО ХАРИ СРЕЩНА САЛИ", 1989 година

Нежна и романтична комедия за красивото приятелство между Хари и Сали, което прераства в любов. Когато филмът излиза, студио "Метро Голдуин Майър" решава, че няма да получи пълно разпространение и го прожектира само в избрани киносалони. За изненада филмът за кратко време става супер хит. Филмът е забавен, изпипан до най-малкия детайл и ви изненадва по брилянтен начин.

"МРЪСНИ ТАНЦИ", 1987 година

Едно младо момиче от 60-те среща красив учител по танци (Патрик Суейзи). Красива любовна история, красиви танци и незабравима музика. Важно е винаги да защитавате този, който обичате "Никой не поставя любимата си в ъгъла", казва Джони.

"МУЛЕН РУЖ", 2001 година

Една вълнуваща музикална приказка с Никол Кидман и Юън Макгрегър. Историята се развива в нощен клуб в Париж и разказва за обречената любов на млада куртизанка и беден писател. "Най-великото нещо, което някога ще научиш, е просто да обичаш и да бъдеш обичан в замяна."

"ХУБАВА ЖЕНА", 1990 година

Всички знаем за романтичната история на красивата проститутка Вивиан с успешен бизнесмен. Подобно на Пепеляшка тя омайва принца (Ричард Гиър). Името на филма е взето от вечната песен на Рой Орбисън от 1964 "Pretty Woman", а оттогава неотразимата Джулия Робъртс си спечелва прозвището за вечната "Хубава жена".

"ОТНЕСЕНИ ОТ ВИХЪРА", 1939 година

Неостаряващ филм, в който се разказва за страстната любов и житейските перипетии на героите по време на Гражданската. Скарлет е изправена пред многобройни семейни драми, любовно разочарование и вечната борба с предразсъдъците на пуританското общество. Вивиан Лий и Кларк Гейбъл великолепно се превъплъщават в ролите на страстната и силна Скарлет и Рет Бътлър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com