В никакъв случай не слагайте на масата това за закуска

11028
В никакъв случай не слагайте на масата това за закуска
Снимка: iStock/Guliver

Всеки трябва да знае как да направи закуската възможно най-здравословна. Диетолозите са убедени в това. Те обръщат внимание на това кои храни и напитки е препоръчително да се избягват при първото и най-важно хранене за деня.

Портокалов сок

Киселината, която присъства в изобилие в цитрусовите плодове, има вредно въздействие върху празния стомах. Тя е в състояние бързо да прояде стомашната лигавица, твърдят експертите. Диетолозите съветват да пиете прясно изцеден сок или да ядете портокали, но не на гладно, а по време на междинните хранения. В противен случай рискът от развитие на гастрит ще се увеличи многократно.

Месо

За смилането на месото, което се счита за тежка храна, тялото се нуждае от изключително много енергия - в този случай човек се лишава от резерв от сила. Ако, обаче, закуската без месо не е приемлива, можете да замените говеждото месо с бяло месо от пиле или пуйка, съветват лекарите.

Сандвичи с колбаси

Ако редовно ядете сандвичи с колбас за закуска, след известно време стомахът ви ще започне да „свири“, предупреждават запознати. Те наричат тези закуски химически бомби със закъснител. Консервантите и багрилата, също заедно с белия хляб, неизбежно ще повлияят на храносмилателния тракт, състоянието на кожата и настроението ви. Нещо повече, ситостта от такава храна също преминава изключително бързо. Това означава, че след час човек отново ще иска да яде нещо.

Банани

Магнезият, който присъства в изобилие от бананите, оказва много стресово влияние върху сърцето. То не е готово за това, веднага след събуждането. Експертите смятат, че тези плодове са най-подходящи за лека закуска между основните хранения.

Кафето също е популярно на закуска, но се оказва, че и то трябва да се консумира в по-късен час, за да не се постигне обратния ефект.

Мнозина препоръчват да започнете деня с чаша вода, въпреки че това има своите привърженици и противници. Все пак, можете да закусвате каквото обичате, но да не прекалявате. Особено питателни са яйцата за закуска. Можете да ги приготвите по различни начини и със сигурност ще се чувствате сити до обяд. Яйцата са полезни и засищащи и можете да ги съчетаете с бекон, сирене, авокадо, домат и други според вкуса ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com