Вечният спор за това кой трябва да плати сметката – мъжът или жената

4872
Вечният спор за това кой трябва да плати сметката – мъжът или жената
Снимка: iStock/Guliver

Един от най-често задаваните въпроси сред приятели, познати, психолози и въобще хората, чието обсъждане може да стане много продължително и противоречиво е кой трябва да плати сметката, когато мъж и жена излязат на среща. Дали мъжът трябва да плаща винаги, дали сметката трябва да се подели между двамата. Всеки би ви дал различен отговор на този въпрос според своята философия и виждане за нещата. Освен това въпросът зависи дали става дума за двойка, или за първа среща и т.н. Ето защо задаваме този въпрос днес и с интерес зачитаме няколко отговора, погледнати през различна перспектива.

В някои случаи дамите могат да разгледа въпроса от аспекта, че който плаща, може да се разпорежда с поръчаното, а дори и с човека отсреща. Да го превърне в зависим от него. От една страна всяка силна жена, която се смята за т.нар. мъжко момиче не ви излязла на среща без пари, с които да си плати поръчаното, а често и не би позволила на мъжа да го направи. От гледна точка на мъжа, има господа, които нямат проблем с това да дадат, да платят без да очакват нищо в замяна и да смятат, че дамата им остава длъжна с нещо след това.

Как да проверим сметката си за ток?

Във времената, в които живеем, все повече хора предпочитат да спестят време заради натиска на натовареното ежедневие. Чакането пред гиш...

Други смятат, че е съвсем нормално мъжът да плати сметката, особено ако той е поканил дамата на вечеря или на по питие. Това важи ако става дума за първа среща или за среща между хора, които все още не са заедно като двойка. Жената е инвестирала в себе си, изглеждайки красива и поддържана, избрала внимателно своето облекло и т.н. Мъжът може поне да плати сметката, да покаже щедрост, която е важна за дамите, защото това би означавало, че той няма проблем да отделя средства в бъдеще за общи планове и цели.

Трети си правят експеримент. Вадят пари за сметката и чакат реакцията на мъжа отсреща. Все пак, ако се замислим няма особено значение кой плаща сметката, стига да не се превръща в тенденция това да бъде винаги същия от двамата. Може би вече сте на трета среща или сте приятели. Какво значение има кой ще плати. Ако се чудите, най-добре си я поделете и всеки да бъде с мирна и чиста съвест. Никой да не бъде с очаквания към другия, а да остави нещата да се случат естествено. Насладете се на прекараното време заедно и не се тревожете, когато дойде моментът за сметката, усещането от хубавото преживяване ще остави по-дълготрайна следа от нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com