Виж тези неподозирани приложения на виното!

2207
Виж тези неподозирани приложения на виното!
Снимка: Pixabay.com

За какво можете да използвате остатъчното вино?

Виното е предимно за пиене. Знаят го всички любители на тази необичайна напитка, които я приготвят сами или я купуват във винарски магазин. Преди да започнем производството на нов алкохол, често искаме да изпразним винените си балони с напитката, приготвена у дома и се чудим какво да правим с останалата част от напитката - защото тя не може да се излее! Ако ви е писнало да съхранявате голям брой бутилки с остатъчни вина, вижте най-добрите начини да ги използвате.

Греяно вино

Ако сте любители на топло греяно вино, не купувайте готови смеси, а пригответе вкусна напитка сами за есенните и зимните вечери. Изсипете червеното вино в тенджера, добавете резенчета портокал, карамфил, канела и анасон и изчакайте напитката да заври. Сервираме го директно след като го изсипем в чашата. Ако използвате сухо вино, можете да добавите няколко лъжички захар на вкус.

Винен сладолед

През лятото търсим различни начини да се разхладим. Приготвянето на сладолед с вино е чудесна идея за освежаващ десерт за възрастни. Пригответе няколко ягоди, няколко капки балсамов оцет, пудра захар и вино. Сложете всички съставки заедно, поставете ги във форма за сладолед и след това във фризера. Сладоледа е готов!

Добавка към сосове, супи и сладкиши

Можете да използвате остатъците от бяло или червено вино, като ги добавите към любимите си ястия. Виното върви добре с червени сосове, например със спагети болонезе, придавайки им изтънчен вкус. Освен това можем да добавим и вино към супи. Бялото вино върви добре със супи от риба, сирене и гъби. Червеното вино може да се добави към супи от гулаш, които съдържат месо. Ако обичате шоколадова торта, добавете чаша червено вино към съставките и се насладете на напълно нов вкус.

Плодове във вино

Търсите идея за вкусен десерт с плодове? Вместо да избирате традиционни плодове със сладолед, отидете на нещо напълно необикновено! Плодовете в червено вино са предложение за опитни ценители на виното. Този десерт ще бъде перфектен по всяко време на годината, както през горещото лято, така и през студената зима. Приготвянето му е просто: сложете в тенджера половин чаша вино, 1/3 чаша захар и пръчка канела и гответе за около 2 минути. Изсипете приготвения сос върху избраните плодове и ги поднесете горещи. Може да ги приберете в хладилника за 2 часа и да ги сервирате студени.

Бяло вино за почистване

Не всеки знае, че виното е идеално за почистване. Бялото вино може да се използва за премахване на петна от...червено вино. Просто излейте бяло вино върху прясно петно и след това сложете дрехата в пералнята. Можете също така да отстраните варовик и котлен камък от самата пералня. Достатъчно е преди пране да изсипете 100-150 мл бяло вино и да перете на по-висока температура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Знаете ли кои са седемте изкуства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com