Вижте какво става с тялото ни, когато СПРЕМ цигарите

11760
Вижте какво става с тялото ни, когато СПРЕМ цигарите
Снимка: iStock/Guliver

Спирането на цигарите е мисия, с които много хора не могат да се справят. Понякога те имат нужда от допълнителна мотивация като това да разберат как организмът им ще се прочисти, когато спрат цигарите.

Замисляли ли сте се какво се случва с тялото ви, когато спрете цигарите – след първия ден, месец или година? Днес ще ви разкрием интересна информация, която може да ви мотивира и веднъж завинаги да спрете да пушите!

7 лесни начина, с които да спрем цигарите

7 лесни начина, с които да спрем цигарите Тютюнопушенето е навик, от който мнозина хора твърдят, че не могат да се отърват, каквото и ...

Първите 2 часа: Тялото ви изпитва силна нужда да си набави никотина, който е изпуснал през последните няколко часа. Това ви прави нервни, неспокойни и често посягате към някакъв вид храна, която да залъже никотиновия глад.

След 12 часа: През тези часове се случва нещо много интересно. Нивата на въглероден оксид в кръвта се понижават, докато нивата на кислород – се увеличават. По този начин съставът на кръвта си връща нормалния баланс.

От 2 седмици до 3 месеца: В този период рискът от инфаркт, който сте имали преди, намалява значително. Симптомите на пристрастеност към цигарите вече са намалели и почти изчезват. Освен това кръвообращението в периферните съдове се засилва, а белодробната тъкан се възвръща и функцията на белите дробове става значително по-добра.

От 1 до 9 месеца: Кашлицата, която има всеки след спиране на цигарите, започва да се изчиства и почти спира. За да се изчисти напълно на дробовете им е нужно много време, тъй като в тях са се натрупали много вредни субстанции.

Това са здравословните храни за 2021 година

В началото на януари тази година в многомилионния китайски град Ухан беше регистриран първият случай на ново мистериозно белодробно заб...

След 1 година: Тялото ви вече не изпитва никаква нужда от никотин. Вижда се значително подобрение на кожата ви, еластичността ѝ се подобрява и изглежда много по-хидратирана и здрава. В този период рискът на болести на сърцето пада с над 50%.

След 5 години: В този период кръвообращението вече се е възстановило напълно. Рискът от сърдечни заболявания е станал същия като на човек, който никога не е бил пушач. Освен всичко това имунитета и нервната система на човек действат така, както преди да започне да пуши – всичко изглежда чудесно!

След 10 години: В този период вече рискът от рак на белите дробове и повече от два пъти по-малък от активно пушещите в момента. Освен това рискът от исхемична болест на сърцето и рискът от рак са точно същите, каквито и при непушачите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...