Вижте на какви въпроси трябва да отговорите, за да ви вземат на работа в Apple

37593
Вижте на какви въпроси трябва да отговорите, за да ви вземат на работа в Apple

Една от най-иновативните компании в света – Apple, търси креативни хора със силна логика, със силен ум и неочаквани за професията им познания и умения.

В тази връзка, и заради популярността на всичко ново, което може да се прочете за Apple, авторите в BusinessInsider направиха свое собствено проучване. На базата на резултатите, те определиха няколко странни, провокиращи ума въпроси, които компанията задава на потенциалните си служители. Заедно с отговорите за тях.

Само 1 от всеки 5 души успява да реши тази задача

Ще ви предложим малко следобедна гимнастика за вашите мозъци. Тези, които знаят отговора, да си траят. А за тези, които се затруднява...

Всъщност повечето от въпросите съвсем не са лесни. С тях вероятно би могъл да се справи човек с много добри познания или образование в областта на математиката, интуитивен, досетлив или с вродена много силна логика.

Вижте загадките, помислете върху тях и ако не можете да ги отгатнете, сме ви предоставили и отговорите.

Загадка 1: Вие сте в края на приключение и се приближавате към 2 врати. Съкровището, което търсите, е зад едната. Зад другата се крие бавна, мъчителна смърт. До вратите има двама души. И двамата знаят зад коя врата се намира съкровището. И двамата знаят зад коя има бавна, болезнена смърт. Единият от тях винаги казва истината. Вторият винаги лъже. Но вие не знаете кой кой е и имате право да зададете само един въпрос на един от тях. Какъв въпрос ще зададете, на кого, и какво ще направите на базата на това, което той ще ви каже?

Загадка 2: Пред вас има петима души. Единият винаги казва истината. Другите четирима или ще ви кажат истината или ще ви излъжат, когато им зададете въпрос. Вторият път, когато им зададете въпрос ще превключат. С други думи, ако първо са ви казали истината, после ще ви излъжат и обратно. Можете да зададете 2 въпроса на всеки един от тези петима души. Може да са към един и същи човек. Или към двама различни души. Какво ще попитате, за да разберете кой е този, който казва истината?

ЖОКЕР: Искате да попитате въпрос, независимо какво те ще ви кажат, по такъв начин, че ще знаете какво ще направи човекът отсреща вторият път – ще ви излъже ли или ще ви каже истината.

9 въпроса, на които само умните хора могат да отговорят

Искате ли да пораздвижите мозъка си и да научите някои интересни факти? Тогава се опитайте да предположите отговорите на следните въп...

Загадка 3:. Извънземни са на път да превърнат Земята в гигантска гъбена ферма. Отвлекли са 10 души. Съдбата на човечеството е във вашите ръце. Утре десетимата отвлечени ще бъдат наредени в линия един зад друг в тъмна стая. В стаята ще бъде напълно непрогледен мрак. Извънземните ще сложат на главата на всеки човек червена или зелена шапка.

Вие сте един от отвлечените. Осветлението в стаята светва. Не можете да видите своята собствена шапка. Разпределението е всевъзможно. Може вие и хората да сте с 9 зелени и 1 червена шапка или обратно, или всички да сте със зелени или всички с червени, във всевъзможни комбинации. Започвайки от човека най-отзад извънземните питат „Какъв цвят ти е шапката?”. Всеки може да чуе отговора. Ако човекът е прав, спасява 600 милиона души по света и собствения си живот. Ако не, е издухан във въздуха и милионите хора, които представлява, са превърнати във ферма за гъби. Каква система ще предложите, за да спасите колкото може повече хора?

ЖОКЕР: Човекът най-отзад може да види всички шапки отпред пред него/нея. Има решение, което гарантира, че ще бъдат спасени 9 от 10 души в колоната.

Загадка 4: 100 души с перфектни познания в логиката седят в една стая. Има ново реалити шоу по телевизията и те са настанени да седнат в една кръгла стая, докато камерите ги снимат. Всички от тях са безпогрешни в логиката. Преди да влязат в стаята им е било казано, че поне един от тях има боядисано в синьо чело. Когато разбере дали челото му е синьо, всеки от тях трябва да напусне стаята, когато в нея се изгаси осветлението. Лампите се гасят. После се светват и вътре стоят всички тези хора, които са решили, че челото им не е синьо. Сега, да кажем, ние сме боядисали челото на всички синьо. Какво ще стане?

ЖОКЕР: Помислете какво ще стане, когато има по-малко от 100 перфектни в логиката хора в стаята с боядисано в синьо чело.

Задачата, която затрудни целия свят

Студентите от университета "Харвард" в САЩ са едни доказано умни млади хора. Това означава, че успелите да влязат в Харвард не би трябв...

ОТГОВОРИТЕ ТУК!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com