Вино и любов, любов и "Домейн Пещера"

7820
Вино и любов, любов и "Домейн Пещера"
Лицата на марката - Радина Кърджилова и Деян Донков са запалени винари

С любов към истинското вино най-нашумялата звездна двойка от българския театър и кино Деян Донков и Радина Кърджилова призоваха за връщане към исконните български традиции в деня на лозарите Трифон Зарезан и налагане на 14-ти февруари като деня на любовта към виното. Рекламните лица на популярната марка „Домейн Пещера” използваха символиката на датата, за да напомнят, че е денят, посветен на труда и любовта на българите към лозята, гроздето и виното, но по нов стил той се чества на 1-ви февруари.

Секссимволите в българското кино използваха датата, за да изненадат забързаните и вглъбени в работни си ден жители на София с малко вълнуваща емоция. На изхода на метро станция „Сердика” те посрещаха минувачите и им подаряваха лозови клонки, отрязани от масивите, където се отглежда гроздето за любимото им вино. Радина и Деян призоваваха хората да отнесат клонките в домовете си, да ги полеят с „напитката на боговете” и да си пожелаят здраве, щастие и любов. С пожелание за плодородие, лозови клонки получиха стотици жители и на градовете Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора. С днешната  масирана кампания хората от градовете, които не са се включили в ритуалното зарязване на лозята на 1-ви февруари, можаха да се докоснат до вековната българска традиция.

Малко известен факт е, че след въвеждането на Григорианския календар от Българската православна църква през 1968 г. денят на свети Трифон се чества на 1 февруари. На тази дата празнува своя професионален празник и почита деня на покровителя на лозарите и винарите само най-големият български винопроизводител Винпром Пещера. През тази година лозовите масиви край Пещера бяха ритуално зарязани от носителя на Аскеер и звезда от  „Под прикрите” Деян Донков под вещото ръководство на Иван Папазов, изпълнителен директор на „Винпром Пещера”. В благословията за берекет, сочно грозде и пенливо вино се включи и Радина Кърджилова. 

Говори се, че изтънчения вкус и слабостта на Деян към вината са го отвели до Винария 2011, където е дегустирал виното за първи път много преди да стане негово рекламно лице и преди то да бъде пуснато в търговската мрежа под марката „Домейн Пещера”. Култовата двойка се обвърза с „Домейн Пещера” чрез страстния рекламен клип, излъчван от навечерието на новогодишните празници. Влюбените актьори не крият пристрастността си към „виното, което вълнува”, и което завоюва високи отличия на най-престижните български и международни конкурси. То събужда любовта, а любовта – жаждата за вино, показват двамата в чувствения рекламен клип. Доказват го и в живота, който възнамеряват да продължат отдадени един на друг.

На 14 февруари съвпадат три празника и всеки българин може да избере кой от тях да празнува. Това са църковният празник за успението на Свети Кирил Славянобългарски, празникът по стар стил на Свети Трифон Зарезан, честван като Ден на лозаря, и празникът на Свети Валентин. Денят на лозаря - Трифон Зарезан, е посветен на труда и любовта на българите към лозата, гроздето и виното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно