Вкусът на желязо и нощните кошмари: 8 от най-странните признаци на бременност

2041
Вкусът на желязо и нощните кошмари: 8 от най-странните признаци на бременност
Снимка: iStock/Guliver

Ранните симптоми при бременност като умора, сутрешно гадене и често уриниране са известни на почти всеки. Но има и други знаци, които тялото ви изпраща, за да обяви раждането на нов живот - определено не знаете нищо за тях.

Запушен нос

Събуждате ли се със запушен нос? Или може би трябва да го почиствате по-често от обикновено? Причината за това е повишеното производство на слузести секрети по време на бременност. И между другото, това не се случва просто в носа ви!

Метален вкус

Промените на вкусовите качества, известни също като дисгеузия, обикновено отзвучават след първите три месеца, но могат да продължат през цялата бременност. Жените описват чувствата си така: „сякаш облизвам парапета“, желязо.

Метеоризъм

Увеличаването на нивата на прогестерон по време на бременност забавя процеса на храносмилане - в резултат на това се образуват газове. Жените в ранните етапи често имат усещането, че са надут "балон".

Запек

Защо картофите са опасни за бременните жени?

Този зеленчук е една от най-популярните храни в света. Той е хранителен и евтин, съдържа множество витамини и засища бързо и ефективно ...

Тъй като говорим за функциите на тялото, си струва да споменем и нарушенията в работата на червата, причинени от същите хормонални промени. Може да се наложи да сложите списание в тоалетната!

Ярки сънища и кошмари

Бъдещите майки често имат ярки сънища и кошмари. Една от причините са същите прословути хормонални промени. Но има и друго обяснение: сънят на бременната жена често се прекъсва поради ходене до тоалетната, движения на детето и колкото по-свеж е сънят, толкова по-голяма е вероятността да запомните съдържанието му.

Световъртеж

Организмът на жената често реагира на раждането на нов живот чрез понижаване на кръвното налягане. Освен това, когато коремът расте, центърът на тежестта се променя. Всичко това води до факта, че бременната жена започва нестабилно да стои на собствените си крака.

Факти за бременността, които ще ви шокират

Бременността е специален, дългоочакван и пълен с трепети, вълнения и промени момент от живота на жената. Повечето факти около бременнос...

Разширени вени

Докато плодът расте, матката все повече притиска долната празна вена, голям кръвоносен съд, който минава от дясната страна на тялото. Повишаването на налягането в областта на таза води до намаляване на притока на кръв към краката - и в резултат на това се развива такова неприятно заболяване като разширени вени.

Уви, това не е краят! Застоялите процеси могат да се разпространят в цялото тяло. Не е необичайно бременните жени да сравняват тялото си с пътна карта заради мрежата от сини вени.

Другите деца

Промените в тялото се усещат не само от бъдещата майка. Бременните жени, които вече имат деца, казват, че стават по-настроени и изискват повече внимание в ранните етапи. И ако майката все още кърми, тя може да забележи, че детето все повече отказва мляко – вкусът му се променя поради „бушуващите“ хормони в тялото й.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com