Вместо хляб в кюфтенцата - Слагайте ТОВА, стават божествени

4545
Вместо хляб в кюфтенцата - Слагайте ТОВА, стават божествени

Да натрошиш хлебни трохи в пържените кюфтета е любим подход на повечето готвачи. Хлябът създава обем и вкусови качества. И е обичаен подход от десетилетия. Същевременно струват по-евтино, а в месеците на инфлация това е много спестяващо. Усвоили сме този чалъм от нашите баби, разбира се и той се е движил от кухня към кухня до модерните времена.

Обаче съществуват и домакини с повече въображение, които страстно пробват различни неща с храната вкъщи. И са разбрали, че има голям брой неща, с които може да ни се отдаде да сложим друго, вместо хлебна съставка в кюфтенцата. И интересно, те се сдобиват с любопитен различен вкус. Биха могли да се сбъднат мащабно интересни експерименти, които да ощастливят близките на трапезата и да са крайно заинтересовани каква ще да е била магическата съставка.

Съответно, ако ви се струва, че е дошъл мига да бъдете по-оригинални с златно загорелите и обожавани от близките пържени кюфтенца, които правите, дайте воля на новия опит с някой от следния списък с идеи. Те ще ви помогнат да намерите оригинални вкусови усещания и деликатесни усещания, а кръглите каймяни топчици ще мигновено ще бъдат горещо очаквани от гостите на трапезата.

Със зеленчуци към финес

Започваме с най-невероятната вкусотия. Фино нарязаните зеленчуци като моркови, чушки, лук, целина действат добре като вариации на натрошения хляб. Овкусяват със забележителна текстура и гастрономическа изненада на вкуса, опияняващ аромат и каймяните удоволствия се получават абсолютно вкусни!

Начин на употреба:

Дойде ли мига да започнете да овалвате кюфтенцата, старателно нарежете свежи морковчета и целина на миниатюрни парченца. Другата проверена комбинация е лук и чушки, но без задръжки може да се отдадете на експеримент.

Внимавайте да допринесе със зеленчуците равномерно в сместа за кюфтетата, а като сте готови ги добавете към кюфтетата по същия начин, по който в други случаи сте го направили с хлебните трохи.

Пробвайте с крекери - няма да съжалявате

Популярният фаворит на много кухненски майстори. Въпросните малки солени бисквити са качествен заместник на хлебната традиция. Крекерите притежават чудесен вкус и създават условия за хрупкава текстура към алтернативните кюфтета. На всичкото отгоре могат да се намерят с разнообразни вкусове и може да редувате ароматите им.

Начин на употреба:

Разрежете пакета с крекери и го изсипете в съд. Натрошете с вилица на малки парченца. С педандично докато не станат на прах. Прибавете към овалите месо, хубаво ги втрийте в каймата.

А с овесени ядки става още по-хубаво

Овесените ядки са полезен план Б на хляба в каймата. Те са богати на фибри, които ви правят сити и с добре функциониращ стомах. По-приятни са от трохите и са оригинална добавка към кюфтетата.

Начин на употреба

Прибавете близо четвърт чаша ядки от овес за всяка четвърт чаша галета. Въдворете овесените ядки в по-голямата смес използвайки лъжица, до момента, в който се разпределят в добра пропорция.

Знаете ли, че става и с картофено пюре?

Пюрето от картофи десетилетия е чуден и оригинален заместник на хляба в кюфтенцата. С него те формират по-плътен вкус, който приеман с благодатна радост от всички на трапезата. Ще останете изключително приятно изненадани!

Експеримент с чиа

Семената от чиа представляват вкусен заместник на галета в кюфтенцата по 3 ключови причини. Те не включват в състава си глутен, което ги титулива като благоприятна алтернатива. Притежават същия неизразен вкус като хлебните трохи, тъй че не биха могли да изменят вкуса на каймата. И в съотвествие с овеса са с голямо наличие на фибри, което ще пази ситост за по-дълъг период от кюфтетата, направени с хляб.

Пармезанът: повече пари, по-добър вкус

Определено, пармезанът ще ви излезе солено, но ароматът на кюфтетата ще бъде страхотен. Ситно настърганият пармезан включва 28% от всекидневната ви потребност от калций, 15% от текущата ви необходимост от натрий. Чудесно е, че издържа в хладилника няколко месеца и по всяко време ще ви е готов за ползване, щом в уикенда се захванете да приготвите кюфтенца.

Начин на употреба:

В блендер поставете две-три чашки ситно настърган пармезан, половин чаша свеж магданоз и 1-2 скилидки чесън. Разбийте, докато миксът се заформи като фини трохи. Оваляйте каймяните топчици в сместа с пармезан. Изпържете така с каймата.

Да опитаме нещо интересно

Пробвали сте ония кръгли шайби оризовки, които изпъстрят рафтовете по магазините, нали така? Те определено биха могли да представляват фундаментално интересен допълнителен вариант на хляба. По същия начин, по който крекерите се продават с многообразни вкусове, така и оризовките ще формират апетитен нюанс на вашите домашни кюфтенца.

Начин на употреба:

Натрошете оризовките като за начало. Най-елементарно е като ги пъхнете в найлонов плик и разтривате през тях с точилка, за да се смачкат на трохи. После миксирате с месото и подправките както винаги.

Изпробвайте тези заместители и ще сте истински изненадани! Интересните кюфтета ще зарадват всички и ще се чудят каква е скритата съставка. Вкарайте фантазията повече на трапезата за удоволствие на вас и на вашите близки!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com