Водопад "порасна" и погълна турист (ВИДЕО)

8106
Водопад "порасна" и погълна турист (ВИДЕО)

Любител на екстремни развлечения се готвел да скочи от водопад, когато нивото на водата започнало да расте рязко.

27-годишният Шон Стайнинджър (Sean Steininger) от щата Кентъки заедно с приятели почивал на хавайския остров Мауи. Сред развлеченията им влизали и скокове от 9-метров водопад. За да увековечи събитието за вечни времена, компанията пуснала безпилотен апарат.

Водопад от течна лава – действителност ли е?

Ако сте си набелязали да пътувате и разгледате природата около Сиера Невада в Калифорния, САЩ, то е възможно и да станете свидетели на ...

Но в момента, когато Шон се приготвил да скочи, водата започнала рязко да нараства. Младият човек успял да се хване за края на скала и висял около 30 секунди. Но след това вече не можел да се съпротивлява на бурния поток вода и бил отнесен заедно с него.

В подобна, макар и по-малко опасна ситуация се озовали и неговите приятели, намиращи се по-ниско. Известно време никой не знаел дали Шон е оцелял, но за щастие той успял да се спаси.

След като водата се поуспокоила, туристите се свързали със спасителната служба, която успяла да определи тяхното място по GPS. Чак след час младите хора успели да се измъкнат от водния плен.

Както по-късно обяснили представители на местната администрация, внезапното прииждане на водата се обяснява с това, че от планините се е стекла натрупана дъждовна вода.

Нощно катерене на светещ водопад в Норвегия (снимки)

Летните месеци водата се спуска величествено от върховете на скалите в Ейдфьорд, Норвегия. Но дойдете ли през зимата, ще видите водопад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com