Вредно ли е добавянето на алкохол в продуктите за коса?

3219
Вредно ли е добавянето на алкохол в продуктите за коса?
Снимка: iStock

Например изопропиловият алкохол е изсушаващ и груб за естествената ни коса. Този вид алкохол обикновено се съдържа в спрейовете и геловете за коса, и изсъхва по-бързо върху косата ви. Постоянната употреба на тази съставка може да направи косата ви много суха, накъсана и матова. Къдравата коса често е по-суха от средностатистическата, така че по-добре внимавайте за това.

Вреден ли е бехениловият алкохол за косата?

Най-често срещаните мастни алкохоли, които ще откриете в продуктите за коса и които хидратират и които са много полезни за косата ви, са: лаурилов алкохол, цетилов алкохол, миристилов алкохол, стеарилов алкохол, цетеарилов алкохол и бехенилов алкохол. В заключение, отговорът е "да"!

Маска за коса с ракия

Вреден ли е бензиловият алкохол в шампоана?

Шампоаните, например, могат да съдържат вредни алкохоли, които могат да лишат косата ви от необходимите хранителни вещества и в крайна сметка да причинят повече вреда, отколкото полза. Тези алкохоли обикновено включват етанол или етилов алкохол, денатуриран алкохол, метанол, изопропилов алкохол и бензилов алкохол. Бензиловият алкохол е нелетлив алкохол, който се използва като консервант в продуктите. Той не трябва да оказва влияние върху структурата или усещането на косата ви. Това го прави много по-хидрофилен, така че да може да привлича и задържа вода в косата. Бензиловият алкохол действа и като анестетик, затова понякога се добавя към формули, които облекчават сърбежа, особено към продукти за очи. Най-често ще откриете тази съставка в продукти за вана, сапуни и перилни препарати, грим за очи, ружове, почистващи продукти, продукти за бръснене, грим и руж, както и в продукти за коса, нокти и други продукти за грижа за кожата.

Лекар разкри как пиенето на алкохол се отразява на външния вид

Добре ли е да слагате спирт върху скалпа си?

Спиртат може също така ефективно да унищожи въшките и гнидите, и макар че е мощен дезинфектант, е безопасен за използване върху косата и скалпа. С помощта на пръстите си го разнесете по скалпа и по цялата коса. Оставете го да подейства за 15-20 минути и след това втрийте малко балсам за коса върху скалпа. Въпреки че спиртът за втриване може да убие въшките, не се препоръчва да се поставя директно върху косата или скалпа. Друг проблем при използването на алкохол за борба с главовите въшки и нанасянето му директно върху скалпа е, че може да предизвика химическо изгаряне на кожата ви.

Водката кара косата ви да расте?

Водката действа много добре като избистрящо средство, за да премахне натрупаните продукти от кичурите и скалпа. По този начин тя стимулира растежа на косата и кара кичурите да блестят!

Лекар каза как да намалим омазняването на косата

Как се използва цетилов алкохол в продуктите за коса?

В козметичната индустрия цетиловият алкохол има много приложения. Добавя се в лосиони и кремове за кожа като сгъстител и е основен компонент на балсамите за коса, където помага на маслата и водата в балсама да се смесят.

Вреден ли е алкохолът в продуктите за коса?

Като пример, някои може да се стреснат от думата "алкохол" в списъка на съставките на даден продукт, защото обикновено се съобщава, че "алкохолът изсушава", но факт е, че не всички алкохоли са вредни за косата ви. Всъщност някои алкохоли имат чудесни овлажняващи и изглаждащи свойства и са много полезни за косата ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com