Всичко, което трябва да знаете за огнените знаци: Овен, Лъв и Стрелец

6132
Всичко, което трябва да знаете за огнените знаци: Овен, Лъв и Стрелец
Снимка: iStock

Всички огнени знаци Овен, Лъв и Стрелец притежават своите силни страни и предизвикателства, а управляващата ги стихия придава обща и могъща  енергия.

Ако искате да научите повече за астрологичните знаци, разбирането на четирите елемента - огън, въздух, вода и земя - е чудесно начало. Макар че всеки от 12-те зодиакални знака има свой уникален стил, знаците, които принадлежат към един и същи елемент, имат сходни възгледи и се държат по начин, който е сходен помежду им по отношение на техните ценности и виждане за живота. Разбирането на това кой елемент доминира във вашия знак ще ви помогне да разберете личността и желанията си, както и с кои знаци ще се разбирате най-добре.

Нека сега разгледаме индикациите за пожар. Огнените знаци във вашия живот ви насърчават да се разгорещите и да предприемете смели действия, за да реализирате амбициите си, независимо дали те идват от вашия компетентен, целеустремен ментор в работата, който е истинска професионална рок звезда, или от горещата половинка, която ви е омагьосала с големите си мечти и планове за глобални пътувания. Родените лидери под огнения астрологичен знак често са най-жизнените, магнетични и страстни личности.

Какво трябва да знаете за елементите на огнените знаци?

Характеристики на огнените знаци

Огнените знаци са ориентирани към действие, докато земните зодиакални знаци обикновено са практични, водните знаци са дълбоко емоционални, а въздушните знаци често са заети със социални и интелектуални дейности. Тяхната вътрешна светлина блести ярко, подхранвайки стремежа им да действат бързо и решително в посока на постигане на целите си, дори когато понякога са главата им кипи  и са импулсивни. Склонни са да възприемат идеята, че по-голямото, по-яркото, по-шумното и повече от всичко е по-добро, тъй като са страстни, силни и конкурентни. Променливите огнени знаци търсят внимание и му се наслаждават по свой уникален начин.

Зодиите, които обичат от сърце

Овен (19 март-19 април)

Символ: Овенът

Владетелски дом: Първи дом на Аз-а

Управляваща планета: Марс, планетата на действието, енергията и секса

Овенът е първият астрологичен знак с огнена енергия и първият знак като цяло в зодиака. Те се славят с това, че са жизнени, импулсивни, любознателни, откровени и понякога наивни. Те са родени лидери, които са естествено атлетични и са създадени да участват в конфликти, независимо дали става въпрос за постигане на социална справедливост, за пробягване на половин маратон по-бързо, отколкото са го правили преди, или за "спечелване" на дебат за това кой сериал на Netflix заслужава повече от цяла нощ гледане. Те са тези, които най-вероятно ще повдигнат спорна тема на събрание, за да предизвикат дискусия. Поради това Овенът гледа на конфликта като на чисто забавление, стига да излезе начело.

Като първият падащ знак и управител на Първия дом на Аз-а, Овенът е известен още като "бебето на зодиака", защото е склонен да бъде малко "мен" ориентиран. Освен това Марс, тяхната управляваща планета, им дава склонност да бъдат импулсивни и буйни. Предпочитат да се придвижват възможно най-бързо към целите си, когато това е възможно, защото искат това, което искат, а именно да спечелят и да бъдат първи. Фактът, че са един от четирите кардинални знака на зодиака, допринася за репутацията им на посветени (другите са Рак, Везни и Козирог). Динамизмът, импулсивността и желанието за успех правят Овена жив, приятен, смел и дързък.

Съвместимост: Овенът често се свързва със също толкова безстрашен Стрелец, с Лъв, който обича да вижда и да бъде видян, или с любознателен и активен Близнак.

Тези зодии ще ви изненадат със своята СТРАСТ

Лъв (23 юли - 22 август)

Символ: Лъвът

Владетелски дом: Пети дом на романтиката и себеизразяването

Управляваща планета: Слънцето, което контролира увереността, идентичността и самооценката

Лъвът, вторият огнен астрологичен знак от зодиака (и общо пети), е очарователен, уверен, оптимистичен лидер, който често излъчва радост. Като неподвижен (известен още като най-решителен) знак от семейството на огнената енергия, те могат да бъдат твърдоглави, но и непоклатими като скала, склонни да свикват с рутината си и нуждаещи се от допълнително насърчение, за да променят посоката си в разгара на събитията. Те се радват, че имат възможност да изпълняват каквото и да е реално или метафорично представление, към което са най-привлечени, тъй като са управлявани от животворното слънце. Неизбежно ще преминат на ръководна длъжност, ще решат, че кандидатирането за местен пост ще допринесе за промяна, или ще имат стремеж името им да се появи на бял свят като звезда на успешно шоу. Но със същата готовност, с която може да се стремят да ръководят и да поглъщат внимание и аплодисменти, те ще осветяват околните със своята ослепителна, вечно топла вътрешна светлина.

Лъвовете също така ценят закачливата, шеговита и игрива страна на любовта, тъй като управляват Пети дом на романтиката и себеизразяването. Помислете за изпращане на любовни писма на човека, в когото сте влюбени, за мръснишки съобщения и за обилно обсипване с подаръци. Освен това те са естествени личности, когато става въпрос за артистични начинания като рисуване, танци или дори създаване, игра и режисиране на техни пиеси.

Можете да разчитате, че Лъвът във вашето обкръжение ще ви помогне да видите положителната страна на всяка ситуация и да се почувствате заредени и готови да се справите със света. Те са пълни с живот, владеят светлината на прожекторите по начин, който със сигурност ще забавлява, ангажира и вдъхновява другите, имат независимо мислене и са хипнотизиращо забавни. Те са зодиакалните защитници на положителния образ на себе си и на тялото.

Съвместимост: Лъвът често се разбира добре със Стрелец, който се радва на голямата картина, Овен, който е страстен, или Везни, които се наслаждават на романтиката.

Месец октомври 2022 г. ще е вълшебен за тези ЗОДИИ

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Символ: Стрелецът

Владетелски дом: Девети дом на приключенията и висшето образование

Управляваща планета: Юпитер, планетата на изобилието

Стрелците са привърженици на нестандартното себеизразяване, приключенията, ученето, вкуса към философстването, оптимистичната перспектива, привидно органичното богатство и силното, директно мнение. Те са деветият астрологичен знак като цяло и третият променлив огнен знак на есента. Вътрешен компас, който ги насочва да търсят истината и да отстояват това, което смятат за правилно, изказване на мнение независимо от всичко, способност да влизат в светлината на прожекторите с лекота и да забавляват тълпите, любов към смелото изкуство и творческото изразяване, естествена буйност и дух на приключение - това са все черти, които Стрелецът притежава в резултат на влиянието на Юпитер, който търси истината и прави всичко по-голямо.

Подобно на колегите си от променливите знаци Дева (Земя), Близнаци (Въздух) и Риби (Вода), Стрелците са адаптивни, отворени да се носят по течението и обикновено искат да чуят и двете страни на даден проблем, преди да направят своя избор.

Стрелците ще ви вдъхновят да възприемете манталитета YOLO, тъй като те са философски настроени, любознателни, обичащи забавленията и готови да приемат света, любовта и живота. Те са многостранните артисти на зодиака, талантливи в различни области като хумор, актьорско майсторство и писане на песни. През повечето време те се представят на околните като общителни, оживени и динамични, но както всички останали, и те имат своите мрачни моменти. Те просто са склонни да се справят с болката си чрез творчеството си. Те са обсебени от идеята да научат всичко, което могат, особено за други култури, далечни места за посещение, политика и социална справедливост.

Съвместимост: Стрелецът често се разбира добре с жизнерадостен Овен, радостен Лъв или свободолюбив Водолей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

5 признака, че пиете твърде много кафе

Как да се справим с безсънието причинено от стрес?

Защо жените се нуждаят от повече сън от мъжете?

4 правила за съхранение на храна в хладилника, за които може би не знаете

Пица, торти, хляб, макаронени изделия: Разболява ли ни наистина глутенът?

Колко градуса трябва да е в помещението, ако искаме перфектни козунаци?

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com