Върнете страстта във връзката си!

2771
Върнете страстта във връзката си!
Снимка: iStock

Това е приказка, стара колкото историята на самата любов; с течение на времето страстта във връзката започва да си отива. Това може би ви е позната история: Вие и вашият партньор споделяте романтични вечери, но сега ядете остатъци през повечето време през седмицата. Преди излизахе често по събития, но сега дори не гледате телевизия заедно. Откраднатите целувки и размяната на похотливи погледи стават все по-редки. Ако това ви звучи познато, не се отчайвайте! Това не означава, че връзката ви е обречена; това просто означава, че имате нужда от напомняне за това, което ви е накарало да се влюбите един в друг на първо място.

В тази статия ще ви представим няколко чудесни идеи за това как можете да възвърнете страстта във връзката си.

Идеи как да запазите искрата във връзката си

1. Направете връзката си приоритет

Когато за първи път сте се влюбили в партньора си, вероятно сте искали да правите каквото е необходимо, за да накарате този специален човек да се почувства щастлив. Планирали сте вълнуващи срещи, купували сте подаръци или просто сте се старали да бъдете полезни и подкрепящи. Но в един момент животът се е върнал към нормалния си ритъм - това се случва на повечето хора! Между стреса в работата, домашните задължения и много други отговорности, връзката ви става лесна за забравяне и изпада от челните редици на приоритетите ви.

Ако искате да си върнете страстта, започнете, като направите връзката си отново приоритет. Отделете си време, за да направите някои специални планове, за да избягате от ежедневието си; дори ако това е просто приготвяне на интересно ястие заедно или романтична разходка в парка.

2. Страстта поражда страст

Нека бъдем честни; може да е трудно да погледнете любимия си по един и същ похотлив начин, когато и двамата прекарвате повечето нощи на дивана, за да гледате телевизия и да преяждате по домашни дрехи. Хората са склонни да изпитват страст към тези, които са страстни. Или както казва брачният терапевт Шери Кембъл, „независимостта и чувството за цел са секси“.

Ако търсите страст във връзката си, важно е да преследвате страст в собствения си живот. Когато сте се запознали с партньора си, вероятно сте имали редица хобита и интереси, които са били примамливи и са ви помогнали да поддържате темитепо време на разговор. Може би вашите индивидуални страсти дори са ви дали някакъв мистериозен сексапил. Помислете дали да не се свържете със старите си интереси, с които може да не сте се занимавали отдавна, или да потърсите някои нови.

Искате ли да подобрите връзката си за 60 СЕКУНДИ? Просто направете ето ТОВА!

Почти винаги малките неща правят най-силно впечатление и биват най-високо ценени. Смятаме, че всички са се убедили в това. Знаете ли, ч...

3. Двойката, която се забавлява заедно, остава заедно

Що се отнася до прекарването на качествено време заедно, не винаги трябва да се случва в спалнята. Прекарването на време в правене на неща, които ви харесват, помага да подобрите връзката си и да възстановите онази искра, която сте открили за първи път, когато сте започнали да се срещате. Ако сте хора, които обичат да спортуват, дейностите на открито, като каране на колело или бягане, могат да бъдат чудесно свързване (и ще са доста полезни за вашето здраве!).

Не е нужно да сте спортист, за да се наслаждавате на прости, младежки удоволствия. Помислете за планиране на вечер с игри за двама, като игри с карти, или вземете класическа настолна игра като Скрабъл или Монополи. За тези, коитообичат видеоигрите, има много опции за двама играчи, които могат да ви ангажират за дълго време, така че да се забавлявате заедно много.

Помислете за някои от любимите си нощи и дни прекарани заедно и се забавлявайте, измисляйки творчески начини да ги пресъздадете отново!

Трябва да знаете тези неща, ако имате връзка с алфа мъж

Коя е най-перфектната двойка в астрологията?

Много можем да говорим за любовните отношения между зодиите. Те са толкова сложни и преплетени и плод на толкова много фактори, че е по...

4. Бягство от реалността

Малко неща са по-романтични от перфектната ваканция - отдайте се на вкусни екзотични ястия, избягайте далеч от суматохата на реалния живот и просто прекарайте известно време, за да опознаете света заедно. Това са прекрасни начини за възраждане на страстта. Разбира се, бюджетът, времето и други ограничения могат да направят почивката сериозно предизвикателство. Ако имате възможност да планирате романтично бягство, тогава ваканциите са най-добрият начин да отделите време и да се ангажирате да се свържете отново помежду си. Но не е нужно да летите по света, за да си създадете ваканционна магия, дори бягството за една нощ или еднодневното пътуване може да бъде прекрасен начин да прекарате качествено време заедно. Освен това, в място като България, е толкова лесно да пътуваме много и да виждаме различни и нови интересни неща.

Бягството от всекидневния живот един с друг е здравословен начин за възраждане на страстта и подмладяването. Липсата на връзка между партньорите не само уврежда дългосрочното здраве на тази връзка, но може да навреди и на личното психично здраве, което води до проблеми като хазарта, зависимост от алкохола или други високорискови поведения . Както всичко друго, една връзка изисква време и работа; но печалбата винаги си струва усилията!

5. Намирайте време един за друг

Независимо дали са децата, лудата ви кариера или комбинация от всичко, намирането на време един за друг може да бъде предизвикателство. Но според експерти по връзките прекарването на качествено време заедно, е една от най-важните части за насърчаването на здравословна и щастлива връзка. Понякога това означава буквално да трябва да насрочите дата на календара! Независимо дали става въпрос за час усамотение, след като децата са завити в леглото, или за романтична седмица, влагането на усилия за намиране на време само за двама ви ще помогне да възпламените тази стара искра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 17 април /валутен калкулатор/

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com