Възможно ли е косопадът да бъде причинен от това, че сме на диета и отслабваме?

5172
Възможно ли е косопадът да бъде причинен от това, че сме на диета и отслабваме?
Снимка: Marfa Bogdanovskaya / Pixabay

Искате да отслабнете и сте започнали тренировка и диета. Вече сте забелязали положителната промяна, имате фигурата, която сте искали. Дотук всичко е наред, но изведнъж забелязвате нещо напълно нередно – имате косопад.

Един от най-големите кошмари за всяка жена е да започне да губи коса. Няма жена, която, меко казано, да не изпадне в паника, когато косата започне да капе.

Косопад след КОВИД: Ще опада ли съвсем косата и лекува ли се това?

Един от четирима-петима души, преболедували COVID-19, с времето започва да губи коса. За разлика от недостига на въздух, загубата на ен...

Причини, които са вероятни за появата на косопад

Преди да се паникьосвате и да предприемете каквито и да е действия, проверете дали косопадът ви е свързан с диетата, която спазвате. Загубата на коса по време на драстична диета е напълно нормално. Все пак това е стрес за организма и той реагира по свой собствен начин.

Може също така да се появи косопад и ако диетата ви е бедна на протеини или мазнини. Всичко се свежда до това да намерите баланс. Хората често не приемат достатъчно протеини, за да загубят и косата си.

Когато тялото получава минимално и недостатъчно количество протеини, то трябва да реши към коя точно система да ги пренасочи. Косата от своя страна не изпълнява някакви важни жизнени функции, затова и към нея не бива да се изпращат някакви големи количества протеинови молекули, когато сме на диета.

Разбира се, ако след прекъсването на диетата, косата ви продължава да капе, то може да се касае за здравословен проблем. Щитовидната жлеза е важен орган, който регулира всички хормони в тялото ни. Когато има свръх функция, то косата е първият признак за това.

В допълнение към това, можете да свалите бързо килограми и това да бъде причината за косопада ви. При такова отслабване се губят минерали и витамини, а това неименуемо води до загуба на минерали и витамини, които отговарят за косата, а и не само.

Друга причина за косопада е анемия. Най-често тя се дължи на железен дефицит. При това положение е хубаво а приемате храни, които са богати на желязо. Така ще набавите нужните количества и ще се отрази благоприятно и на самата коса.

Косопадът през зимата се засилва, САМО тези 4 витамина ще го спрат

Косопадът не е приятно явление нито за жените, нито за мъжете. Той може да е породен от редица фактори, както и да е на генетична основ...

Хубаво е всяка диета да се планира. Ако сте планирали да спазвате определен режим, то е хубаво да се снабдите с цинк. С него ще можете да избегнете драстичния косопад, който е възможен да се появи. Минералът има функцията да стимулира растежа на косата и ноктите.

Не забравяйте да приемате и по 45 грама чист протеин. Това е напълно достатъчно за поддържане на здравословна диета. Можете да си го набавите и от чисто брашно, броколи, спанак, риба или яйца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com