За да практикуват децата ви безопасен секс, трябва да...

17789
За да практикуват децата ви безопасен секс, трябва да...

Американски изследователи са изяснили, че разговорите с родителите допринасят за това, че техните деца по-често практикуват безопасен секс. Статията на учените е публикувана в сп. JAMA Pediatrics.

Разговорите с родителите за секса допринасят за това, че тийнейджърите по-често използват предпазни средства, например презервативи. Според учените особено ефективни са разговорите за секса между майката и дъщерята.

Кога сексът се оказва по-важен от глада?

Половите различия в поведението са невъзможни без два специални неврона в мозъка. До този извод са стигнали британски учени, работещи с...

При това изследователите признават, че такива разговори често не се провеждат поради смущения на представителите на младото поколение, а резултатите са болести, предавани по полов път, или нежелана бременност.

Учените от университета на Северна Каролина са стигнали до този извод при изучаването на резултати от изследвания, провеждани в продължение на 30 години. Общо били анализирани 52 изследвания, в които взели участие повече от 25 000 тийнейджъри.

Учените смятат, че родителите трябва да отчитат резултатите от изследванията и задължително да говорят с децата си за секса и методите да го направят безопасен.

 

Ако искате щастлива връзка, практикувайте "секстинг"

Секстингът (обмяната на еротични съобщения и снимки) в последно време привлича вниманието не само на потенциалните участници, но и на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com